Dorian



Dorian és un grup barceloní d'electropop de l'escena musical indie en actiu format l'any 2002. La seva música pretén conjugar la tradició del pop espanyol amb la música electrònica.


El grup, que va néixer el 2002 a Barcelona, anava a la recerca d'un so que combinés la tradició del pop espanyol amb la música electrònica contemporània. L'any 2004 va editar el seu àlbum debut, 10.000 metrópolis, amb molt bona acollida per part de la crítica i el públic; el 2005 van reeditar l'àlbum sota el títol 10.000 metrópolis vs. 10.000 metrópolis remixes, incloent-hi un segon disc de remescles de les cançons realitzades per alguns dels DJ's de l'escena musical del moment.


El següent disc fou El futuro no es de nadie (2006), on refermaren el seu estil musical indie fins a arribar al 2009 amb La ciudad subterránea, treball que els va permetre consolidar-se com una de les bandes més importants de la nova escena musical d'aquest corrent sense sotmetre's als interessos mercantils de la indústria musical.


El 2013 tragueren un nou treball, La velocidad del vacío, i el 2015 presentaren Diez años y un día, amb versions amb corda, vents, percussions i guitarres acústiques de temes clàssics del grup com «Cualquier otra parte», «La tormenta de arena» o «Paraísos artificiales», a més a més de dos temes inèdits: «Arrecife» i «Ara». L'últim disc fou publicat el 2018 sota el nom de Justicia Universal.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila