Dua Lipa



Dua Lipa (Londres, 22 d'agost del 1995) és una cantant, compositora, model i actriu britànica d'origen albanokosovar. Després de treballar com a model, va signar amb Warner Bros. Records el 2014 i va llançar el seu àlbum debut homònim el 2017. L'àlbum va aconseguir el número 3 a la UK Albums Chart i va llançar vuit senzills, inclosos Be the One i IDGAF, i el senzill número 1 del Regne Unit New Rules, que també va arribar al lloc número 6 als Estats Units. El 2018, va guanyar dos premis Brit a l'artista solista femenina britànica i artista revelació britànica.




Llançat l'abril de 2018, el senzill «One Kiss» amb Calvin Harris va aconseguir el lloc número 1 al Regne Unit i es va convertir en el senzill número 1 de més durada per a una artista femenina el 2018. El 2019, va rebre el premi Brit a cançó de l´any. Aquest mateix any també va rebre el premi Grammy a millor artista nou, i Electricity, una col·laboració amb Silk City va guanyar en la categoria millor enregistrament dance. El seu senzill de 2019, «Don't Start Now», va aconseguir el lloc número 2 tant a la UK Singles Chart com a la Billboard Hot 100, i el número 4 a la Hot 100 Year-End Chart, convertint-se en la cançó més reeixida de 2020 d'una artista femenina als Estats Units. El seu senzill «Levitating» es va posicionar entre els cinc primers als Estats Units i el Regne Unit.




El seu segon àlbum d'estudi, Future Nostalgia va guanyar elogis de la crítica i va valer sis nominacions als premis Grammy, inclòs àlbum de l'any. Es va convertir en el seu primer àlbum número 1 al Regne Unit, passant quatre setmanes al número 1 amb quatre senzills entre els deu primers llocs inclosos «Physical» i «Break My Heart». El 2021, va ser inclosa a la llista 100Next de la revista Time sobre les futures 100 persones més influents del món. A més, es va emportar els guardons per artista solista femenina britànica i àlbum britànic de l'any als Premis Brit de 2021. Lipa ha rebut diversos reconeixements, inclosos tres premis Grammy, cinc premis Brit, dos premis MTV Europe Music Awards, un premi MTV Video Music i un premi American Music.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila