Dulce Pontes



Dulce José da Silva Pontes (Montijo, 8 d'abril de 1969) és una cantant i compositora de fado portuguesa coneguda artísticament com a Dulce Pontes.


A Dulce Pontes se la considera com una artista de la world music. La seva activitat artística va contribuir al renaixement del fado als anys noranta del segle passat. Pontes es distingeix per la veu versàtil, dramàtica i amb calidesa emotiva, compon alguns dels temes del seu repertori. Ha actuat juntament amb artistes com Ennio Morricone, Giorgos Dalaras, Andrea Bocelli i José Carreras.


En la seva infantesa va estudiar música al Conservatori de Lisboa on va aprendre a tocar el piano. Va estudiar dansa contemporània entre els set i els disset anys. El 1988 va ser seleccionada per actuar a la Comèdia Musical Enfim sós seguint amb Quem tramou o Comendador, al Teatre María Matos, com a actriu, cantant i ballarina. El 1990 la van convidar a formar part de l'espectacle Licença per jugar al Casino d'Estoril. Va guanyar popularitat entre el públic portuguès a través del programa de televisió Regresso ao passat.


En 1991 va vèncer al Festival RTP de la Cançó i va representar a Portugal al Festival de la Cançó d'Eurovisió, on va cantar "Lusitana paixão". Va aconseguir el vuitè lloc entre els vint-i-dos països participants, una de les millors puntuacions portugueses en aquest certamen. Aquest mateix any va participar al Festival OTI, celebrat a Acapulco, on va aconseguir classificar-se per a la final, en què va quedar 5a amb el tema "Ao sul da América".


El 1992 va gravar el seu primer àlbum, Lusitana. Contenia principalment cançons pop, que aviat superaria.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila