Hooked on Classics



Hooked on Classics " és una sèrie d'àlbums gravats i publicats el 1981, al final de l'època d'or de la música disco.


Louis Clark, antic arranjador a Electric Light Orchestra, va dirigir The Royal Philarmonic Orchestra executant una selecció d'extractes reconeixibles de destacades peces de música clàssica, per mitjà de ritmes (de vegades més ràpid, altres més lentes o fins i tot amb ritmes subtils) vinculats a la mateixa melodia. D'això se'n diu Rock simfònic o Rock orquestrat, com The London Symphony Orchestra va fer amb la seva sèrie Rock Clàssic, amb la diferència d'incloure menys efectes electrònics.


El primer arranjament de l'àlbum inicial va ser un senzill molt reeixit, aconseguint la posició #2 a la llista UK Singles Chart i la posició #10 a la llista d'èxits "Billboard Hot 100" entre 1981 i 1982. Almenys dos àlbums més de Hooked on Classics van ser produïts per Louis Clark el 1982 i 1983, així com alguns altres àlbums "Hooked..." amb ritmes com el swing. La sèrie es va seguir executant fins a dates tan tardanes com 1988, quan a "Hooked on Classics" es van col·locar extractes de música usant un baix sintetitzat i música House com a ritme en totes les adaptacions. En 1989 l'orquestra va publicar novament l'àlbum "Mixed up Classics", adaptant el nom a Hooked on..., encara que encara usant l'estil popurrí.


La frase "Hooked on..." ha guanyat un ampli ús en diversos productes als mitjans de comunicació. Un exemple és "Hooked on Phonics".


Louis Clark, el seu director d'orquestra i compositor, va llançar el 1988 un àlbum que va titular "Original Classics in a Modern Style", no obstant l'àlbum no ha estat novament comercialitzat des d'aquell moment.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila