Irene Cara



Irene Cara (nascuda Irene Escalera; Nova York; 18 de març de 1959) és una actriu, cantant, ballarina i compositora nord-americana d'origen porto-riqueny. que va arribar al cim de la fama amb els temes de les reeixides pel·lícules "Fame" i "Flashdance (What a Feeling)" el ​​qual va rebre l'Oscar de l'Acadèmia i el premi Grammy de 1980 i 1982. Impacte amb un original estil de ball que caracteritzarà els cantants de música Pop de gran part de la dècada dels 80. Cara també va participar com a actriu a Fame, Sparkie ia la controvertida minisèrie Raíces, va fundar el seu grup musical el qual dirigeix ​​denominat "Hot Caramel".


Es va iniciar a la televisió de parla hispana cantant i ballant.


La màxima popularitat de la seva carrera va arribar en actuar a la pel·lícula de 1980 Fama en el paper de Coco Hernández, així com interpretar el tema principal i participar en altres temes de la banda sonora d'aquesta pel·lícula. Tant la cançó Fame com Out Here on My Own, van estar nominades a l'Óscar per millor cançó original, guanyant el premi per la cançó hòmonima. A la sèrie televisiva el seu personatge es va assignar a l'actriu Erica Gimpel. Anteriorment, el 1978, va participar en la seqüela de la reeixida sèrie de televisió Raíces (Arrels: Les noves generacions).


Va participar també a la banda sonora de la pel·lícula Flashdance. El tema principal, Flashdance... What a Feeling, li va tornar a atorgar l'Óscar el 1983 a la millor cançó original així com el Premi Grammy a la Millor interpretació vocal femenina pop el 1984.


Va llançar a la venda dos àlbums durant els anys vuitanta: Anyone Can See (1982) i What A Feelin' el 1983.


Es va casar amb Conrad Palmisano, doble per a escenes arriscades de Hollywood, el 1986. Es van divorciar el 1991.


Actualment actua com a cantant juntament amb la seva banda, Hot Caramel.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila