John Williams



John Towner Williams (Floral Park, Nova York; 8 de febrer de 1932) és un compositor, director d'orquestra, pianista i trombonista nord-americà. Considerat un dels compositors més prolífics de bandes sonores de la història del cinema, ha compost algunes de les més famoses i reconeixibles de tots els temps com: Harry Potter, Star Wars, Tauró, Atràpa'm si pots, E.T., l'extraterrestre, Superman, Indiana Jones, Parc Juràssic, La llista de Schindler i Home Alone.


Ha treballat amb el cèlebre director Steven Spielberg des del 1974 i ha compost la música de tota la seva obra, a excepció de tres pel·lícules. També ha realitzat composicions musicals per a diversos Jocs Olímpics, nombroses sèries de televisió, notícies i diverses peces de concert.


Williams ha guanyat l'Òscar en cinc ocasions i té en el seu haver 52 nominacions, consagrant-lo com el segon home amb més nominacions al màxim guardó del setè art després de Walt Disney.També posseeix quatre Globus d'Or, set BAFTA i vint-i-tres Grammy. El 2005, la seva obra a la banda sonora de Star Wars va ser seleccionada per l'American Film Institute com l'obra musical més gran del cinema nord-americà. El 2020, li va ser atorgat el Premi Princesa d'Astúries de les Arts, compartit amb el també compositor Ennio Morricone. És un dels compositors més reconeguts de música de cinema; ha realitzat la banda sonora de més de cent pel·lícules, sense comptar la música per a sèries de televisió. . Cavaller Honorari o KBE, Ordre de l'Imperi Britànic.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila