Jon Secada



Juan Francisco Secada Ramírez (l'Havana; 4 d'octubre de 1961), més conegut com a Jon Secada, és un cantautor i músic cubà-nord-americà. Guanyador de tres premis Grammy, ha venut més de 20 milions d'àlbums arreu del món.


El 1979, Jon Secada es va graduar de la secundària a South Florida's Hialeah High School. Després va anar a la Universitat de Miami on es va convertir en un gran músic de jazz. El 1983 Secada va rebre el seu títol professional a Música1 i va continuar la seva educació fins a completar un mestratge a Jazz Vocal Performance. Es va rebre amb honors el 1986 i més tard va ser introduït a la societat honorària Iron Arrow. Durant tot aquest temps Secada va continuar treballant àrduament en clubs, va fer locucions comercials i va escriure nombrosos jingles.


Amb una carrera artística que s'estén durant més de dues dècades, tres premis Grammy, 20 milions de discos venuts i papers protagonics a Broadway; l'aclamat so romàntic de Jon Secada, ha tingut com a resultat nombrosos èxits en anglès i castellà, establint-lo com un dels primers artistes bilingües a tenir reconeixement internacional als dos mercats.


El 2017 Secada va tornar als escenaris, portant a la vida un tribut que ve del cor; a Beny Moré, una de les icones més estimades de Cuba. En el tribut, produït per Julio Bagué, amb el suport de Peer Music i en la companyia de l'orquestra Big Band de Charlie Sepúlveda, “…To Beny Moré With Love”, l'artista cubà-nord-americà grava deu clàssics de Moré, arreglats per el mateix Ray Santos. El repte més gran del projecte va ser assegurar-se que els arranjaments i les veus seguissin els originals ja que volien preservar la integritat de la música el més possible.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila