KC and the Sunshine Band



KC and the Sunshine Band és una banda nord-americana de disco i funk fundada el 1973 a Hialeah, Florida. Les seves cançons més conegudes inclouen els èxits "That's the Way (I Like It)", "(Shake, Shake, Shake) Shake Your Booty", "I'm Your Boogie Man", "Keep It Comin' Love", " Get Down Tonight", "Boogie Shoes", "Please Don't Go" i "Give It Up". La banda va prendre el seu nom del cognom del vocalista principal Harry Wayne Casey ('KC') i la 'Sunshine Band' de l'estat natal de KC de Florida, el Sunshine State. El grup ha tingut sis singles entre els 10 millors, cinc senzills número u i un senzill número dos al Billboard Hot 100 char


La banda es va formar l'any 1973 per Harry Wayne Casey (KC), un empleat de la botiga de discos i a temps parcial a TK Records a Hialeah, Florida. KC va anomenar originalment la banda KC & The Sunshine Junkanoo Band, ja que utilitzava músics d'estudi de TK i una banda local de Junkanoo anomenada Miami Junkanoo Band. Va ser presentat a Richard Finch, que estava dissenyant discos per a TK, i va començar la col·laboració musical Casey-Finch. Aviat es van unir a ells el guitarrista Jerome Smith i el bateria Robert Johnson, tots dos músics d'estudi de TK.


Les primeres cançons, "Blow Your Whistle" (setembre de 1973) i "Sound Your Funky Horn" (febrer de 1974), es van publicar com a senzills i van sortir prou bé a les llistes de R&B dels EUA i a l'estranger que TK volia un senzill següent. i àlbum. Mentrestant, mentre treballava en demos per a KC & the Sunshine Band, es va crear la cançó "Rock Your Baby" (George McCrae).[4] Va ser escrit per Casey i va comptar amb Smith a la guitarra, i es va convertir en un èxit número u a 51 països a mitjans de 1974. "Queen of Clubs" de la banda, que va comptar amb la veu no acreditada de McCrae, va ser un èxit al Regne Unit, arribant al número 7] i van fer una gira allà el 1975.


KC i altres membres de la banda eren convidats freqüents a WHYI-FM, marcada com Y-100, una de les estacions de pop FM més potents del sud-est de Florida, que cobria els comtats de Dade i Broward i més enllà. Això va donar a la banda una exposició significativa a la ciutat natal, durant l'auge del gènere disco en un dels epicentres de la música.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila