Los Elegantes



Los Elegantes és un grup madrileny de rock dels anys vuitanta. Es van formar el 1979, cultivant un so i estètica basada en el moviment Mod.


El 1979 van formar el grup el cantant Juan Ignacio de Miguel, anomenat "el Chicarrón", i els guitarristes Juanma del Olmo (procedent, igual que "el Chicarrón", dels Zombies) i Emilio López. Gràcies a l'ajuda de Javier Teixidor, guitarrista del grup de rock Mermelada, van gravar la seva primera maqueta, amb els temes "Res" i "No xerris més". Ambdós temes es van incloure al tercer volum del recopilatori Viva el rotllo de Chapa Discos, subsegell de la companyia Zafiro, i van ser també editats en un senzill independent, el primer del grup, el 1980. Aquest mateix any es van incorporar a la banda el baixista José Luis de la Penya (ex Glutamat Ye-Yé) i el bateria Carlos Hens.


El repertori del grup ja des dels seus inicis mostrava un clar interès pel rock, el rhythm and blues i el revival mod dels setanta. Els seus concerts es van fer famosos, no només per la gran qualitat de la banda, sinó per les batalles campals que sovint tenien lloc entre els assistents, com va passar al Col·legi Major Sant Joan Evangelista de Madrid. Un dels seus temes més coneguts d'aquesta època porta el revelador títol de "Presa amfetes", versió de "Too Much Pressure" de The Selecter.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila