Måneskin



Måneskin és una banda italiana formada el 2016 a Roma, conformada per Damiano David com a vocalista, Victoria De Angelis com a baixista, Thomas Raggi com a guitarrista i Ethan Torchio com a baterista.


Als seus inicis, la banda tocava cançons d'altres artistes als carrers de Roma, però va començar a gravar temes originals quan va començar a participar en diversos concursos per a bandes emergents. El 2017, va participar en l'onzena temporada de la versió italiana de X Factor, on finalment va aconseguir el segon lloc. A això li va seguir el llançament del seu EP titulat Chosen (2017), que va incloure el seu senzill debut «Chosen» i algunes de les versions interpretades al programa, entre elles «Beggin» que temps després va aconseguir vast èxit comercial. La banda va aconseguir prominència a Itàlia amb la publicació del seu primer àlbum d'estudi, Il ballo della vita (2018), que va liderar les llistes dels més venuts al país i va incloure els temes Morirò da re, Torna a casa , L'altra dimensione i Le parole lontane, igualment reeixits.


Måneskin va llançar el seu segon àlbum Teatre d'ira: Vol. I (2021), que va encapçalar les llistes de diversos països d'Europa i va incloure els temes Vent'anni i I Wanna Be Your Slave, que també van gaudir d'èxit comercial . Després de guanyar el Festival de la Cançó de San Remo, la banda va representar Itàlia al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2021 amb la cançó «Zitti e buoni», que va guanyar el concurs amb un total de 524 punts a la final, cosa que va representar la tercera victòria per al país.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila