Mark Ronson



Mark Daniel Ronson (Londres, 4 de setembre de 1975) és un músic, DJ, compositor i productor musical britànic. És famós per ser guanyador de dos Brit Awards, set Premis Grammy i un Premi Óscar. Entre els seus treballs més destacats com a productor es troben els realitzats per a artistes com Miley Cyrus, Amy Winehouse, Lily Allen, Duran Duran, Kaiser Chiefs, Lady Gaga, Bruno Mars, Paul McCartney i Robbie Williams, que li va valer l'obtenció de tres Premis Grammy el 2008, gràcies a la seva aportació a l'àlbum Back to Black.


El seu disc debut Here Comes the Fuzz, es va centrar al hip hop nord-americà, va incloure col·laboracions de Sean Paul, Nate Dogg i Ghostface Killah, però, no va ser un impacte en els rànquings. El seu segon disc, Version es va centrar a l'escena musical britànica, amb versions de Radiohead, Maxïmo Park, The Zutons i Kaiser Chiefs. El disc va ser tot un èxit, va obtenir tres top 10 hits i Mark va guanyar un BRIT Award com a "Millor Artista Masculí 2008" (Best Male Artist 2008). Ell és la primera persona a guanyar un BRIT Award sense ser el cantant dels temes. Version va ser certificat com a doble disc de platí al Regne Unit. En el seu tercer material discogràfic Record Collection llançat al setembre de 2010, incorpora a la banda The Business Intl. A l'àlbum han participat artistes tan dispars com D'Angelo, Boy George , Ghostface Killah, Simon Le Bon, Andrew Wyatt o Spank Rock.


Al gener de 2015, va llançar el seu quart àlbum d'estudi titulat UpTown Special, del qual es desprèn l'èxit internacional "Uptown Funk", amb la col·laboració de Bruno Mars. Aquest senzill va ser llançat el 10 de novembre de 2014 i des de llavors va romandre als primers llocs del rànquing d'èxits. Gràcies a aquest senzill va obtenir nombrosos reconeixements com el Premi Grammy en les categories "Millor Enregistrament de l'Any" i Millor Interpretació Pop per Un Duo o Grup i el Premi Brit al "Millor Senzill". Reconegut com un dels músics més reeixits de la cultura popular britànica contemporània, va aparèixer a la llista de Debrett de 2017 de les persones més influents al Regne Unit.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila