Queensrÿche



Queensrÿche és un grup nord-americà de Heavy Metal i Metall Progressiu creat el 1980 a Seattle, (Washington), sent pioners del Metall Progressiu juntament amb Fates Warning i Dream Theater.


El grup ha editat un EP i onze àlbums d'estudi i, fins ara, continua fent gires i enregistrant.


La creació del grup es remunta a principis de la dècada dels anys 1980. El guitarrista Michael Wilton i el baterista Scott Rockenfield eren membres d'una banda anomenada CrossFire, fent covers de bandes populars de heavy metal tals com Iron Maiden, Black Sabbath i Judas Priest. Reben la influència del grup de rock britànic Queen. Després s'hi afegeixen el guitarrista Chris DeGarmo i el baixista Eddie Jackson, canviant el nom del grup a The Mob. The Mob, que no tenia un cantant, va reclutar Geoff Tate com a cantant en un festival de rock local. En aquell moment, Tate ja estava en una banda anomenada Babylon. Quan Babylon es dissol Tate va fer alguns xous amb The Mob, però se'n va anar perquè no estava interessat en el heavy metall.


El 1981, The Mob aconsegueix gravar un demo. Un cop més, Tate va ser cridat per cantar. Van gravar quatre cançons - "Queen of the Reich", "Nightrider", "Blinded" i "The Lady Wore Black". El grup va enviar el seu demo a diversos segells i no va ser acceptat per cap.


A sol·licitud del seu nou mànager, The Mob va canviar el seu nom a Queensrÿche (inspirat a la primera cançó del seu demo). Van ser els primers a aplicar la dièresi (umlaut del heavy metall) sobre la lletra Y. Tate feia broma sobre això: «La dièresi sobre la 'i' ens ha donat un gran mal de cap. Hem estat onze anys explicant com s'ha de pronunciar».


La demo va circular i va rebre bones crítiques de la revista Kerrang!. Queensrÿche va gravar el seu disc EP Queen of the Reich en el seu propi segell 206 el 1983. Basats en l'èxit de l'EP, Tate va acceptar deixar Myth i ser el cantant permanent de Queensrÿche. Aquest mateix any la banda signa amb EMI i reediten Queen of the Reich amb moderat èxit, arribant al número 81 al chart Billboard.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila