Ramoncín



José Ramón Julio Márquez Martínez (Madrid, 25 de novembre de 1955), més conegut com a Ramoncín, és un cantant de rock, actor, escriptor, i presentador espanyol. Fou membre de la junta directiva de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).


Va entrar a formar part d'un grup acudint a un anunci que Jero Ramiro va escriure l'any 1976 a Disco Express. L'anunci demanava "cantant per a grup de Vallecas. Tant se val que sigui molt bo però que s'ho munti bé a l'escenari". Ramoncín va agradar força al grup quan van interpretar "Jumping Jack Flash" dels Rolling Stones al local d'assaig. El grup va canviar el seu nom a "W.C.?", i gràcies als contactes de Ramoncín van començar a fer-se coneguts, fent famosos els temes com "El Rei del Pollastre Frit", "Marica de vellut" o "Menja't una paraguaiana". La premsa, però, comença a trucar al grup "Ramoncín i els WC?", cosa que molesta la resta de la banda.


El 1977 els integrants originals del grup decideixen deixar la banda a causa del rumb punk que Ramoncín volia prendre, substituint-los per Carlos Michelini, Roberto Jiménez i Manolo Caño. Mesos més tard, Ramoncín pacta amb una discogràfica i enregistra el disc Ramoncín i W.C.?, amb instrumentistes d'estudi. Segons Jero Ramiro, al disc s'incloïen cançons que pertanyien a la banda original, sense consultar ni demanar consentiment als seus creadors originals.


Gràcies a la publicació d'aquest disc, Ramoncín va debutar amb només 22 anys. L'àlbum contenia temes com "El rei del pollastre fregit", narració en primera persona en què el cantant es posava a la pell d'un alt dirigent discogràfic. El públic la va malinterpretar, creient que parlava de si mateix, cosa que a la llarga li va valer l'apel·latiu de "rei del pollastre fregit".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila