Richard Marx


Fill únic de Dick i Ruth Marx, va néixer a Chicago el 16 de setembre de 1963. Es va traslladar des de Chicago a Los Angeles (Califòrnia) per treballar amb Lionel Richie (1949-), que li donaria una primera oportunitat. Al setembre de 1987 es va publicar el seu primer disc, Richard Marx. Amb ell va obtenir un número u amb el tema «Should've Known Better». En el seu segon àlbum, Repeat Offender, va gravar el que possiblement sigui el seu tema més conegut, Right Here Waiting.


El seu treball Days in Avalon es va publicar només al mercat asiàtic. El seu últim CD, My own best enemy, es va llançar el 2004. En aquest mateix any, Marx va guanyar el premi Grammy a la millor cançó (per Dance with my father, escrita per ell i interpretada per Luther Vandross [1951-2005) .


El 8 de gener de 1989 es va casar amb l'actriu i cantant Cynthia Rhodes amb qui té tres fills: Brandon (1990), Lucas (1992) i Jesse (1994). Després de 25 anys de matrimoni, la parella es va separar el 2013 i finalment va signar el divorci el 2014.


El 1988, juntament amb Fee Waybill ―líder de The Tubes― va compondre la cançó Edge of a Broken Heart per al grup femení de glam metall Vixen, que es va convertir ràpidament en un èxit en les emissores de ràdio i en la cadena de vídeos MTV.


Ha col·laborat, entre altres, amb Madonna, Laura Pausini, Michael Bolton, Paulina Rubio (per a qui va escriure la cançó Border Girl), fent de productor.


Ha gravat cançons amb Sarah Brightman i Olivia Newton-John (entre altres), escrivint cançons per a les bandes sonores de pel·lícules com Connexió Tequila o Anastasia (amb la cançó At the Beginning).


Ha venut més de 30 milions de discos a tot el món.


Richard Marx va compondre per a la banda 'N Sync la cançó This I Promise You', amb versió en espanyol titulada Jo et vaig estimar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila