Robert Miles



Roberto Concina (Fleurier, Neuchâtel, 3 de novembre de 1969-Eivissa, 9 de maig de 2017), més conegut pel seu nom artístic Robert Miles, va ser un DJ, productor, compositor i músic italià, considerat un dels majors exponents del tràngol, ambient, techno i altres tipus de música electrònica durant la dècada de 1990.

Robert Miles era fill d'immigrants italians a Suïssa; Antonietta i Albino Concina.


Miles es va convertir en un expert en el piano durant la seva infància i es va introduir a l'escena musical el 1988. Va treballar com a DJ en alguns clubs italians, i el 1990 va fer servir els seus estalvis per establir el seu propi estudi i comprar equip usat.

El 1994, Miles va escriure la seva composició més famosa: Children. El senzill va prendre popularitat lentament, les dues primeres setmanes d'estar a la venda. El 1995, va vendre més de 30 000 còpies a Europa i va encapçalar les llistes de popularitat de molts països. Li va donar a Miles disc de platí a Anglaterra i Alemanya i disc d'or a altres països. Va ser considerat com el senzill més reeixit de 1996. Al desembre de 2004, Children va aconseguir nova audiència a Anglaterra en ser usat en una col·laboració entre Angel City i Ministry of Sound sota la custòdia de Dj MyR titulada "Do You Know?", que va aconseguir entrar al Top 5 del Regne Unit. El DJ explica que va compondre aquest tema en un "búnquer" de 4 metres quadrats que ell mateix va dissenyar al garatge familiar, inspirat per l'atrocitat de les morts infantils a la guerra de Iugoslàvia.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila