Rubén Blades



Rubén Blades Bellido de Luna Díaz (Ciutat de Panamà, 16 de juliol de 1948) és un cantautor, músic, actor, advocat, polític i activista panameny. Ha desenvolupat gran part de la seva carrera artística a la ciutat de Nova York. Els seus discos més reeixits els va realitzar al costat de Willie Colón per al segell discogràfic Fania durant el boom de la salsa.


El seu estil ha estat qualificat com a "salsa intel·lectual" i en molts països se'l coneix com el «poeta de la salsa». Les seves cançons han aconseguit gran popularitat i és considerat un dels cantautors més reeixits i prolífics de Llatinoamèrica.


Des de la dècada dels 70 fins a l'actualitat ha enregistrat més de vint àlbums i ha participat com a convidat en més de 15 enregistraments amb artistes de diferents gèneres i tendències. En reconeixement de la seva feina ha rebut catorze premis Grammy. Ha incursionat al cinema participant com a actor en diverses produccions tant de Hollywood com del cinema independent.


El 1994 va participar en les eleccions presidencials del seu país, en què va quedar en tercer lloc, amb el 20 per cent dels vots, d'entre 7 candidats. El 2004 Blades va recolzar la candidatura presidencial de Martín Torrijos (fill d'Omar Torrijos) i, una vegada que aquest va guanyar les eleccions, Blades va exercir el lloc de Ministre de Turisme de Panamà entre 2004 i 2009. És germà del també cantant Roberto Bladés i actualment està casat amb la cantant Luba Mason.


El 2021 va ser nomenat personatge de l'any per l'Acadèmia Llatina.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila