Surfin' Bichos



Surfin' Bichos va ser un grup espanyol d'indie rock format el 1988 a la ciutat espanyola d'Albacete.

La banda va estar integrada per Fernando Alfaro (veu i guitarra elèctrica), Joaquín Pascual (guitarra i teclats), José María Ponce (sota elèctric) i Carlos Cuevas (bateria). Posteriorment s'hi incorporarien Isabel León (teclats i cors) i José Manuel Mora (baix), que va substituir José María Ponce.

Està considerat el grup de transició entre la música dels anys 80 i la dels grups de l'explosió indie de principis i mitjans de la dècada de 1990, sent el grup de referència per a molts.

La personalitat de Surfin' Bichos va estar condicionada per la del seu líder, Fernando Alfaro i les descarnades i catàrtiques lletres. S'hi donaven cita l'angoixa vital, els impulsos més primaris i unes doloroses i cíniques al·lusions al cristianisme fetes mitjançant metàfores inspirades en textos bíblics.


Les seves influències musicals van ser variades i van contribuir a forjar el recognoscible so del grup. La seva música va estar molt allunyada dels grups espanyols dels 80 i s'hi pot rastrejar l'empremta de The Velvet Underground, Violent Femmes o Nick Cave, sent també pioners a Espanya en incorporar a la seva música ecos de grups com Sonic Youth o Pixies. Tot i aquestes influències algunes cançons evidenciaven també el seu gust per un rock més cru, que els emparentava amb altres grups espanyols coetanis com Los Enemigos.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila