Tame Impala



Tame Impala és un projecte musical de neopsicodèlia originari de Perth, Austràlia, creat per Kevin Parker l'any 2007. Va començar com un projecte d'enregistrament casolà per a Parker, que fins ara escriu, interpreta, grava i produeix tota la música. En presentacions en viu, la banda està conformada per Parker (guitarra, veu), Jay Watson (sintetitzadors, veu, guitarra), Dominic Simper (guitarra, sintetitzador), Cam Avery (baix) i Julien Barbagallo (bateria, cors). Abans de signar amb Modular Recordings, Tame Impala va signar amb Interscope Records als Estats Units i Fiction Records a Anglaterra.


Després d'una sèrie de senzills i EP, Tame Impala va gravar el seu àlbum debut el 2010, titulat Innerspeaker. Aquest va ser certificat or a Austràlia i va ser ben rebut per les crítiques. El seu disc posterior, Lonerism (2012), també va ser aclamat, aconseguint la certificació de platí a Austràlia i va rebre una nominació als Grammy Awards per al millor disc de música alternativa. El tercer disc, Currents, va ser llançat el 17 de juliol de 2015, el qual va debutar en el lloc Nº 1 de les llistes a Austràlia i també va ser nominat com a "Millor Àlbum de Rock Alternatiu" als Grammy Awards de 2016. últim àlbum d'estudi fins a la data, The Slow Rush (2020), va anar novament nominant als Grammy Awards per al millor disc de música alternativa.


Kevin Parker va indicar que el nom del projecte fa referència a un animal africà per fer honor als seus pares, que van néixer a l'Àfrica. També es diu que fa referència a la guitarra Hagstrom Impala, pel fet que als seus inicis ell solia tocar amb aquesta guitarra.


Tame Impala, juntament amb agrupacions com Empire of the Sun, MGMT i of Montreal, és un dels projectes que va impulsar en gran mesura el renaixement del rock psicodèlic dels anys '70.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila