The Communards



The Communards va ser un grup britànic de dance pop i EDM de la meitat dels 80. La banda es va mantenir activa per curt temps, des del 1985 al 1988.


Els seus majors èxits van ser les versions de dues cançons: "Don't Leave Me This Way", un vell tema soul d'Harold Melvin & the Blue Notes, així com "Never Can Say Goodbye" de The Jackson 5.


Es van formar el 1985 després que el cantant Jimmy Somerville deixés la banda Bronski Beat per crear el grup amb el músic Richard Coles. Tot i ser principalment pianista, Coles manejava un bon nombre d'instruments i havia tocat anteriorment sols de clarinet en l'èxit de Bronski Beat anomenat "It Ain't Necessarily So".


Somerville era conegut per la seva forma de cantar amb veu de falset, i va ser considerat obertament homosexual durant un període de debat creixent sociopolític i de conflicte en l'assumpte de l'homosexualitat al Regne Unit.


La banda va tenir el seu primer èxit a la llista dels Top 30 del seu país el 1985 amb la cançó de piano, "You Are My World".


El 1986 van tenir el seu major èxit amb una versió d'un vell tema soul del grup Harold Melvin & the Blue Notes, "Don't Leave Me This Way". La banda es va inspirar en la versió d'aquest tema que va fer Thelma Houston el 1976, per fer una cançó de ritme ballable que es va mantenir durant 4 setmanes al número 1 i es va convertir en el senzill més venut al seu país durant 1986. També va arrasar a les llistes dels Estats Units.


Aquesta cançó va comptar amb la col·laboració Sarah-Jane Morris com a co-cantant principal a duo amb Jimmy Somerville, explotant el contrast entre la veu profunda i contralta de Morris i el falset agut de Somerville. Morris va desenvolupar cançons a dues veus de moltes de les versions de The Communards i de fet sortia a les fotografies com la tercera component de la banda.


El 1987 van tenir el seu segon gran èxit amb la versió del tema "Never Can Say Goodbye" (en castellà: 'Mai puc dir adéu'), una cançó escrita per Clifton Davis i originalment gravada per The Jackson 5 el 1970 i publicada com a senzill a 1971.


Interessat per la cultura espanyola, el grup va gravar una curiosa i interessant cançó amb tocs andalusos, La Dolarosa, que va incloure en un dels seus àlbums però sense publicar-la com a senzill.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila