Chuck Mangione



Chuck Mangione (Charles Frank Mangione, 29 de novembre de 1940) és un músic i compositor nord-americà. És més conegut pel seu senzill de jazz-pop Feels So Good, publicat el 1977. Ha llançat més de 30 discos des de la dècada dels 60. El seu instrument principal és el fliscorn.


Va néixer i va créixer a Rochester, Nova York. Mangione i el seu germà pianista Gap, van dirigir el grup The Jazz Brothers, amb el qual van enregistrar 3 discos amb Riverside Records. Va assistir a l'Eastman School of Music del 1958 al 1963. Posteriorment es va unir al grup Art Blakey´s Jazz Messengers, ocupant el lloc de trompetista, sent influenciat per grans mestres com Clifford Brown, Kenny Dorham, Bill Hardman i Lee Morgan. Mangione va ser director de l'Eastman Jazz ensamble del 1968 fins al 1969 i el 1970 va tornar a gravar l'àlbum Friends and Love, gravat en concert amb la Rochester Philharmonic Orchestra i nombrosos músics convidats. El seu quartet amb el saxofonista Gerry Niewood va ser un concert dels més memorables i enregistrat en disc a principis dels anys 1970.


La cançó de Mangione Chase the Clouds Away va ser utilitzada durant els Jocs Olímpics de 1976 i el tema Give It All You Got va ser el tema dels Jocs Olímpics d'Hivern el 1980 a Lake Placid, Nova York. Ha tocat en viu a grans cerimònies transmeses per la televisió a nivell mundial. El 1980 la publicació Current Biography va nomenar Feels So Good com la melodia més reconeguda des de Michelle de The Beatles. Recentment les estacions de ràdio que transmeten jazz als Estats Units han reconegut Feels So Good de Mangione com la cançó número u de tots els temps. Va recol·lectar prop de $50.000 dòlars per a l'Església de St. John's Nursing Home al seu 60 Aniversari dut a terme al teatre Estman a Rochester, Nova York.


També ha tingut un rol recurrent en la sèrie de televisió animada del canal Fox anomenada King Of The Hill, caracteritzant-se a si mateix com una celebritat per a Mega Lo Mart. El primer episodi de King Of The Hill caracteritza Chuck Mangione i va ser llançat durant el dia de Sant Valentí el 1998. L'episodi tracta d'un enregistrament llançat especialment per celebrar l'ocasió. Chuck Mangione fins ara segueix en alguns concerts que ha realitzat el món.


El 1978 també compon la melodia de la pel·lícula Els fills de Sánchez i entre les seves composicions aquesta Belavia que la compon a la seva mare.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila