Katy Perry



Katheryn Elizabeth Hudson (Santa Bàrbara, Califòrnia, 25 d'octubre de 1984), més coneguda pel seu nom artístic Katy Perry, és una cantant, compositora, actriu, empresària i model nord-americà, que va saltar a la fama el 2008 amb I Kissed a Girl» i «Hot N Cold» del seu àlbum debut One of the Boys. Entre 2010 i 2011, va aconseguir encara més èxit amb el seu segon àlbum, Teenage Dream, que per a la seva promoció va llançar sis senzills dels quals cinc —Califòrnia Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T i Last Friday Night (T.G.I.F.)»— es van ubicar al lloc número 1 del Billboard Hot 100, la qual cosa la va convertir en la primera artista femenina a aconseguir aquesta gesta i la segona en general després de Michael Jackson amb el seu àlbum Bad (1987).


Posteriorment, el 2012 va publicar els temes “Part of Me” i “Wide Awake”, que també van tenir èxit a diversos països. El seu tercer àlbum, Prism (2013) va generar dos senzills supervendes, Roar i Dark Horse, que van encapçalar diverses llistes de popularitat, i d'altra banda, els senzills Unconditionally, Birthday i This Is How We Do » van tenir una recepció moderada, però tot i així van aconseguir entrar en les primeres vint posicions de múltiples llistes musicals. Amb el seu quart àlbum d'estudi, Witness, publicat a mitjan 2017, Perry es va endinsar a un estil electropop; l'àlbum va debutar a la primera posició del Billboard 200 amb 180 000 unitats. Amb això, va ser el tercer disc de Perry a assolir el cim del llistat nord-americà; encara que va tenir un èxit moderat i va generar els senzills Chained to the Rhythm, Bon Appétit i Swish Swish. Sent el primer, amb què va batre un nou rècord, com la cançó més escoltada de Spotify en la història, en les primeres 24 hores des del seu llançament. El 2020 va donar a llum la seva primera filla, amb la seva parella l'actor britànic Orlando Bloom, alhora que llançava el seu cinquè àlbum d'estudi Smile, producció que va portar amb si la promoció dels senzills Never Really Over, Harleys in Hawaii i Smile, l'àlbum és vist com el menys reeixit de Perry.


Perry principalment realitza les seves composicions musicals amb Max Martin, Bonnie McKee i Dr. Luke en cançons parla sobre l'apoderament, l'autoestima i situacions de la vida quotidiana. És influenciada per Madonna, Freddie Mercury i Alanis Morissette i es caracteritza per tenir un sentit idiosincràsic i basat en la diversió de moda que incorpora colors brillants i figures de fruites i aliments, principalment la síndria i la maduixa. Els seus espectacles compten amb vestits de dissenyadors notoris i amb posades en escenes força elaborades amb escenografia enlluernadora.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila