La Casa Azul


 

La Casa Azul és un grup espanyol d'indie pop fundat el 1997 i liderat per Guille Milkyway.


La Casa Azul neix a l'imaginari de Guille Milkyway el 1997, com una barreja del doo wop dels anys 1940, la música disco dels anys 1970, l'europep dels anys 1990, i abordant temàtiques com l'amor, la felicitat, la amistat, però també la tristesa, el desamor, la ràbia i la frustració. L'estil de la banda es caracteritza pel contrast que sorgeix per la combinació de melodies alegres amb lletres malenconioses.


A l'origen La Casa Blava va néixer com una banda fictícia, els membres de la qual eren llavors un dibuix fet en color sense una persona real que els representés, seguint l'exemple de grups dels anys 1960 com The Archies. L'encarregat de la presentació de les cançons de la banda en directe era Guille Milkyway, el productor, compositor, arranjador i cantant.


Els primers enregistraments van ser les maquetes T'invito a la meva festa (1998-1999), Cançons lleugeres (1999) i Galetes (1999) que, en un principi, van ser distribuïdes en programes de ràdio. Diverses de les cançons d'aquestes maquetes van ser regrabades i van formar part del primer EP El so efervescent de la casa blava (2000) i, posteriorment, reunides i reeditades a El so efervescent de La Casa Azul (2006).


La presentació en directe de la banda té lloc el 20 d'agost de 1999, a la sala Siroco, a Madrid, dins d'una sèrie de concerts anomenats Operación Bikini, juntament amb altres grups de la discogràfica Elefant Records com Me Enveneno de Azules, Niza i Vacances. Al novembre actuen a Saragossa compartint cartell amb altres bandes de pop indie com Niça i Los Fresones Rebeldes. El tercer concert de la banda té lloc a la sala Cibeles de Barcelona, ​​a la festa del desè aniversari del segell discogràfic Elefant Records, sota el qual prepara la imminent publicació del seu primer treball.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila