Oleta Adams



Oleta Adams (Seattle, Washington, 4 de maig de 1953) és una actriu, pianista i cantant de música gospel, música soul i jazz nord-americà.


Filla d'un predicador, es va criar escoltant música gospel. En la seva joventut, la seva família es va mudar a Yakima, Washington, i de vegades es mostra com a lloc de naixement. Va començar la seva carrera musical cantant en una església afroamericana. A la dècada de 1970 es va mudar a Los Angeles, Califòrnia, on va gravar un demo; no obstant això, no va tenir acceptació dins la plana executiva de la indústria de la música.


Amb els consells del seu professor de cant, Lee Farrell, Adams es va traslladar a Kansas City, on va realitzar una sèrie de concerts. La seva carrera professional la va començar a principis de 1980 amb la publicació d'àlbums autofinançats que van tenir un èxit limitat.


El 1985, Adams va ser descoberta per Roland Orzabal i Curt Smith, fundadors de la banda anglesa Tears for Fears que estaven en gira pels Estats Units, mentre estava actuant en un bar d'hotel a Kansas City. Dos anys més tard, la van contactar per convidar-la a unir-se a la seva banda com a cantant i pianista en el seu següent àlbum The Seeds of Love.


L'àlbum es va llançar el 1989, i el senzill «Woman in Chains» —d'un duo entre Adams i Orzabal, amb Phil Collins en tambors— es va transformar en el seu primer èxit. Adams es va embarcar en una gira mundial amb Tears For Fears el 1990, i va actuar com a telonera a l'inici de cada espectacle, mentre que estava a l'escenari amb Tears For Fears amb el seu piano i veu.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila