Pilot



Pilot va ser un grup de rock escocès, format el 1973 a Edimburg per David Paton i Billy Lyall. Són coneguts sobretot per les seves cançons "January", "Magic", "Just a Smile" i "Call Me Round".


Tant Paton com Lyall havien estat breument membres substituts dels Bay City Rollers abans de l'avenç d'aquesta banda. Amb el baterista Stuart Tosh, la banda va gravar diverses demos durant els anys 1972 i 1974 als Craighall Studios, Edimburg, on Billy Lyall era l'enginyer resident. Van signar un contracte de gestió amb Nick Heath i Tim Heath, fills del líder britànic Ted Heath i John Cavanagh. En el seu moment van signar un acord de gravació mundial amb EMI Records. Després de la gravació del seu àlbum debut, From the Album of the Same Name, el guitarrista Ian Bairnson (que havia tocat a l'àlbum com a músic de sessió) es va unir a la banda de manera permanent.


El senzill "Magic" de 1974 del seu primer àlbum, produït per Alan Parsons i escrit per Lyall i Paton, va ser un èxit número 11 del Regne Unit i el número 5 dels Estats Units. Va vendre més d'un milió de còpies i va ser guardonat amb un disc d'or per la R.I.A.A. l'agost de 1975. La cançó "January" els va donar el seu major èxit al Regne Unit, assegurant-se el lloc número u a la llista de singles del Regne Unit l'1 de febrer de 1975. Es va mantenir al número u durant tres setmanes. També va ser el número u a Austràlia on es va mantenir al capdavant durant vuit setmanes; als Estats Units, va arribar a l'extrem inferior de l'Hot 100. No obstant això, el grup no va aconseguir tornar als 30 primers. L'arranjador de "January", Andrew Powell, va gravar Kate Bush, i tant Paton com Bairnson van tocar al seu àlbum debut, The Kick Inside, que incloïa "Wuthering Heights". Paton i Bairnson també van tocar al segon àlbum de Kate Bush Lionheart (1978).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila