Quincy Jones



Quincy Delight Jones Jr. (nascut el 14 de març de 1933) és un productor discogràfic, músic, compositor, compositor, arranjador i productor de cinema i televisió nord-americà. La seva carrera abasta 70 anys a la indústria de l'entreteniment amb un rècord de 80 nominacions als premis Grammy, [28 Grammys] i un premi Grammy Legend el 1992.


Jones va assolir protagonisme a la dècada de 1950 com a arranjador i director de jazz abans de treballar en música pop i partitures de pel·lícules. Es va moure fàcilment entre gèneres musicals, produint cançons pop per a Lesley Gore a principis dels anys 60 (incloent "It's My Party") i servint com a arranjador i director de diverses col·laboracions entre els artistes de jazz Frank Sinatra i Count Basie en el mateix període. L'any 1968, Jones es va convertir en el primer afroamericà a ser nominat a l'Oscar a la millor cançó original per "The Eyes of Love" de la pel·lícula Banning. Jones també va ser nominat a l'Oscar a la millor banda sonora original pel seu treball a la pel·lícula de 1967 In Cold Blood, convertint-lo en el primer afroamericà a ser nominat dues vegades el mateix any. Jones va produir tres dels àlbums més exitosos de l'estrella del pop Michael Jackson: Off the Wall (1979), Thriller (1982) i Bad (1987). El 1985, Jones va produir i dirigir la cançó benèfica "We Are the World", que va recaptar fons per a les víctimes de la fam a Etiòpia.


El 1971, Jones es va convertir en el primer afroamericà a ser el director musical i director dels Premis de l'Acadèmia. El 1995, va ser el primer afroamericà a rebre el premi humanitari Jean Hersholt de l'acadèmia. Està empatat amb el dissenyador de so Willie D. Burton com el segon afroamericà més nominat a l'Oscar, amb set nominacions cadascun. El 2013, Jones va ser inclòs al Saló de la Fama del Rock & Roll com a guanyador, juntament amb Lou Adler, del premi Ahmet Ertegun. Va ser nomenat un dels músics de jazz més influents del segle XX per Time.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila