Tavares



Tavares (també conegut com The Tavares Brothers) és un grup nord-americà de R&B, funk i soul format per cinc germans capverd-americans. Alguns van néixer a New Bedford, Massachusetts, i Providence, Rhode Island, i es mourien entre les dues ciutats al llarg de la seva infància. Probablement són més coneguts pel seu èxit de 1976 "Heaven Must Be Missing an Angel".


Els germans, els pares dels quals eren descendents de Cap Verd, van començar a actuar el 1959 com Chubby and the Turnpikes quan el germà petit tenia nou anys. El teclista i arquitecte de P-Funk Bernie Worrell es va unir breument al grup el 1968, mentre assistia al Conservatori de Música de Nova Anglaterra. El futur bateria d'Aerosmith, Joey Kramer, va aparèixer amb el grup en una encarnació posterior anomenada The Turnpikes des de la tardor de 1969 fins al setembre de 1970, quan va ser convidat a unir-se a la banda de Steven Tyler. Més tard va ser substituït pel bateria Paul Klodner i el baixista Steve Strout, cosa que els va donar una secció rítmica ajustada i contundent. Chubby and The Turnpikes van signar amb Capitol Records el 1967 i van tenir un parell de discos d'èxit locals com "I Know the Inside Story" el 1967 i "Nothing But Promises" el 1968.


L'any 1973, havien canviat el seu nom a Tavares i van aconseguir el seu primer èxit de R&B top 10 (Pop top 40) amb "Check It Out", i aviat van començar a traure amb regularitat a les llistes de R&B i pop. El seu primer àlbum va incloure el seu germà Víctor, que va cantar principal a "Check It Out", però va abandonar el grup poc després. El 1974, Tavares va tenir un èxit de R&B número 1 amb "She's Gone" de Hall & Oates (que es va convertir també en un èxit per a Hall & Oates dos anys més tard).

El 1975 va resultar ser el seu any més reeixit a les llistes, amb un àlbum Top 40 Pop (In the City), l'èxit número 25 "Remember What I Told You to Forget" i el seu major èxit, el Top 10 Pop/No. 1 èxit de R&B "It Only Takes a Minute", que més tard va ser cobert amb èxit tant per Jonathan King com per Take That, i mostrat per Jennifer Lopez. Van convertir aquest èxit en un lloc com a teloner per a The Jackson 5. KC i The Sunshine Band també van estar en aquesta gira. "Minute" va ser seguit per una sèrie d'èxits: "Heaven Must Be Missing an Angel", "Don't Take Away the Music" (tots dos de 1976) i "Whodunit" (1977, un altre èxit número 1 de R&B). El 1977 també van gravar "I Wanna See You Soon", un duet amb la companya de segell de Capitol Freda Payne, que va rebre l'emissió a la BBC Radio 1 però no va arribar a les llistes.


Molts dels seus èxits, però, van minimitzar els seus antecedents R&B i van donar al grup la imatge de ser un acte de discoteca. Aquesta percepció es va veure reforçada per la seva aparició a la banda sonora de la pel·lícula Saturday Night Fever el 1977. Tavares va gravar la cançó de Bee Gees "More Than a Woman", i la seva versió va arribar al Pop Top 40 aquell any. La banda sonora es va convertir en una de les més reeixides de la història, donant a Tavares el seu únic premi Grammy.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila