Yazoo



Yazoo (coneguts com Yaz als Estats Units, per raons legals que involucraven la companyia discogràfica Yazoo Records) va ser un duo britànic de synth pop originaris de Basildon, Essex, Anglaterra, la carrera del qual va tenir gran èxit comercial al principi dels anys 1980. Encara que no van tenir la mateixa sort als Estats Units, Yazoo va aconseguir tres Top 10 a l'UK Singles a inicis d'aquesta dècada.


Es va formar a finals de 1981 per l'excompositor de Depeche Mode, Vince Clarke (sintetitzador) i per Alison Moyet (vocalista).


Vince Clarke havia estat fundador i principal compositor de Depeche Mode, amb els quals havia editat un àlbum i tres senzills per a Mute Records, incloent els èxits New Life i Just Can't Get Enough. Clarke -sorprenentment per a molts- va abandonar Depeche Mode quan començaven a gaudir de l'èxit, afirmant que "simplement no s'estaven portant bé".


Alison Moyet, també de Basildon, malgrat la seva joventut ja era una veterana que havia cantat en nombroses bandes de punk i rock del sud-est d'Essex, Anglaterra, com The Vandals (on tocava Robert Marlow, gran amic de Vince Clarke i Sue Padgett , qui va formar part de No Romance in Xina, la primera banda de Clarke); també va cantar en altres bandes com The Screamin' Ab Dabs, The Vicars i The Little Roosters.


Era 1981 quan Alison Moyet va publicar un avís en una revista oferint-se com a cantant de blues, R&B i soul. Clarke va respondre a aquesta crida i així es va formar Yazoo. El nom se li va acudir a Moyet veient les etiquetes de vells àlbums de blues: 'Yazoo'. Mute Records va continuar editant aquest nou projecte de Clarke.


Prenent com a influències tant bandes com Kraftwerk així com elements del blues, Yazoo va expandir la fórmula del synth pop. La unió de la veu emocional i bluesera de Moyet i el so electrònic de Clarke li van donar un matís diferent. El seu so contenia referències a la música disco però li afegia una actitud més desafectada que el disc no posseïa.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila