Yvonne Elliman


Yvonne Marianne Elliman (Honolulu, Hawaii, 29 de desembre de 1951) és una cantant i actriu nord-americana. El seu pare era d'ascendència irlandesa, i la seva mare d'ascendència japonesa. Va néixer i va créixer a Honolulu, es va graduar al President Theodore Roosevelt High School el 1970.

La carrera de cantant d'Elliman es va iniciar a principis de 1970 a Londres on va actuar com a vocalista a diversos bars i clubs. Això va donar lloc a un contracte d'enregistrament i una estreta relació i un suport per part d'Eric Clapton, a qui va acompanyar en molts dels seus èxits de la dècada de 1970 inclosa la seva versió del tema de Bob Marley, “I Shot the Sheriff”.


També va cantar en el paper de Maria Magdalena a l'àlbum original de Jesucrist Superstar ia les posteriors versions de Broadway ia la pel·lícula, i va aconseguir el seu primer èxit amb la balada "I Don't Know How To Love Him". La cançó va ser la seva primera entrada a les llistes als Estats Units, va ocupar el lloc 28 el 1971. Aquesta actuació li va proporcionar una nominació als Globus d'Or com a Millor Actriu en una Comèdia o Musical el 1974, sent la primera hawaiana a aconseguir-ho per un paper principal.


La seva carrera va començar a enlairar-se a partir d'aquest punt i va aconseguir diversos èxits, incloent versions de la cançó de Barbara Lewis "Hello Stranger" i "Love Me" dels Bee Gees. El seu major èxit va arribar el 1977 amb "If I Can't Have You", el seu número 1 de la banda sonora de Febre del dissabte a la nit, cançó que també va ser escrita pels Bee Gees. Quan aquesta cançó va ser número 1, Elliman es va convertir en la primera dona de les illes del Pacífic a tenir una cançó encapçalant les llistes.


Després d'una aturada considerable, Yvonne Elliman va reaparèixer a l'escena musical el 2004 amb un àlbum titulat Simple Needs, que va tornar a ser editat 12 de juny de 2007. Elliman ha continuat actuant a festivals de música, actes benèfics i concerts a tot el món .

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila