Pasión Vega



Ana María Alías Vega va néixer a Madrid, però va viure des de nena a Màlaga, al barri de Nova Màlaga d'on és originària part de la família. La seva mare és oriunda de Fregenal de la Serra (Badajoz). S'inicia al món de la música participant al cor de la parròquia del seu barri, grava la seva primera col·laboració en un disc benèfic de nadales amb un grup de joves cristians (MIES, missioners de l'esperança) en un disc amateur cantant al tema Saber-se oblidat inclòs al CD Crist, el meu centre.


El 1992 i amb 16 anys es presenta en un concurs de ràdio a la Cadena Ser quedant en tercer lloc i guanyant l'any següent, el 1993, quan va tornar a presentar-se al 4t concurs Màlaga canta organitzat per la mateixa emissora. El premi va consistir en l'edició del seu primer senzill en vinil amb el títol Aquests detalls amb dos temes compostos per Manuel Vega, oncle de la cantant (Aquests detalls i Tota la meva vida), en aquest senzill de vinil encara es presenta amb el seu veritable nom: Ana María Alias. Va ser batejada artísticament com a Passió Vega pel creatiu de Huelva Pedro Pérez Flores.


El 1994 i també a Màlaga s'alça amb el primer premi al X certamen de Malagueñas de Festa de la ciutat cantant Somni malagueny que li escrivís Miguel Pérez, enregistrament editat en format casset juntament amb els altres temes finalistes del concurs per l'Excm. Ajuntament de Màlaga i el Canal Màlaga Televisió. Poc després guanya el concurs televisiu Passa la vida de TVE per a joves valors, presentat per María Teresa Campos, interpretant la copla Romance de l'altra.


El 1995 participa al Festival de Benidorm amb la cançó En la meva veu, composta per Laura Granados, tema inclòs al seu disc Un toque de distinción. així com la nit de Nadal de 1996 es va fent popular entre els andalusos, el seu primer èxit musical li arriba a través de la seva interpretació d'Ulls verds. En escena obté una bona acollida en la seva presentació al Teatre Lope de Vega de Sevilla, a la Setmana de la Cobla que organitza la ciutat.


A continuació realitza les primeres gravacions discogràfiques professionals amb la discogràfica La veu del Sud: Un toc de distinció (1996), Amb l'ànima als llavis (1997) i Corona de perles (2000), aquestes tres produccions conformen el que seria la seva primera etapa artística sota la producció de Diego Ibáñez. Als seus inicis el seu repertori està format per cobla essencialment.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila