10 de Març



Tal dia com avui de...

1920.

Neix Boris Vian, a Ville D’Avray (França). Poeta, novel·lista i músic de jazz (també va ser crític). Va morir el 1959.


1935.

Neix José Antonio Labordeta, a Saragossa, Aragó (Espanya). Després d'anys dedicat a l'ensenyament ia l'escriptura (com a novel·lista i assagista) va començar a la cançó a finals dels anys seixanta. Durant la transició espanyola va ser tot un símbol de la cançó d'autor aragonesa. Als anys noranta va dirigir i va presentar a Televisió Espanyola una de les millors sèries de viatges que s'han realitzat aquí, “Un país a la motxilla”, on amb la seva mirada d'home cabal anava recorrent pobles de la geografia peninsular. Des del 2000 i fins al 2008, va ser diputat a Madrid pel partit Chunta Aragonesista. Va morir el 2010. El seu “Canto a la libertad” segueix resultant esfereïdor.


1936.

Neix Alfredo Zitarrosa, a Montevideo, Uruguai. Després de treballar amb notable repercussió com a periodista, va començar a escriure cançons ia cantar per als seus amics, per això actuar en públic i gravar només hi va haver un pas. Va morir el 1989.


1940.

Neix Dean Torrence, a Los Angeles, Califòrnia (Estats Units). Membre del duo surf dels anys seixanta Jan & Dean.

1964.

Neix Neneh Cherry, a Estocolm (Suècia). Cantant entre el pop i el rap.


1988.

Mor Andy Gibb (de nom real Andrew Roy Gibb), a Oxford (Regne Unit), a conseqüència d'un virus inflamatori al cor. Era el germà petit dels Bee Gees. Tenia 30 anys.


1997.

Mor LaVern Baker (de nom real Delores Williams), a Nova York (Estats Units). Tenia 68 anys. Intèrpret de R&B nascuda el 1929, va viure els seus dies de glòria artística a la meitat dels anys 50, en plena eclosió del rock and roll, quan amb la seva veu seductora adaptava èxits del moment gravant des del segell Atlantic.


2015.

Es publica el disc de Madonna “Rebel Heart”, en què col·laboren Chance The Rapper, l'exboxejador Mike Tyson, Nicki Minaj i Nasa.


2015.

Anni B Sweet publica el seu tercer àlbum, “Chasing Illusions”.


2015.

Kike Suárez “Babas” i La Desbandada llancen el 10 el disc “Sueño a la vista”, en què col·laboren The Ministers of Ron Steady, La Güet Brass Band, Madjid Fahem (Ràdio Bemba-Manu Chao).


2016.

Se suïcida Keith Emerson, teclista del grup britànic de rock progressiu Emerson, Lake and Palmer, a casa seva, a Santa Mònica (Califòrnia), als 71 anys. Una malaltia en un nervi de la mà dreta que li va provocar la paralització de dos dits, en un procés degeneratiu, li va provocar una profunda depressió que el va portar a enganxar-se un tret al cap. Emerson va començar al grup Nice, abans de fundar Emerson, Lake and Palmer amb el guitarrista Greg Lake i el bateria Carl Palmer. Després d'actuar al festival de la Illa de Wight, el trio va ser fitxat per Ahmet Ertegun per a Atlantic Records.


2017.

Jarabe de Palo publica la llarga durada "50 palos".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila