11 de Març



 Tal dia com avui de...

1921.

Neix Astor Piazzolla (de nom complet Astor Pantaleón Piazzolla), a Mar del Plata (Argentina). Gran renovador del tango (encara que coneixedor de tots els detalls clàssics del gènere), va ser director d'orquestra, compositor, arranjador i bandoneonista. Va morir el 1992


1939.

Neix Flaco Jiménez, a San Antonio, Texas (Estats Units). Acordionista i compositor de tex-mex.


1950.

Neix Bobby McFerrin, a Nova York (Estats Units). Cantant de jazz, ha coquetejat amb el pop.



1955.

Neix Nina Hagen, a Berlín. Rockera sorgida a la new wave, el 1979 va publicar el seu primer disc, “Nina Hagen Band”. Els seus aires operístics la van fer destacar els primers dies de la seva carrera.


1978.

Mor Claude François, a París (França), als 39 anys. Encara que gran aficionat al jazz, en realitat tota la seva reeixida carrera musical la va desenvolupar com a intèrpret i compositor de cançó melòdica amb picades d'ullet al pop. La seva cançó més coneguda és 'Comme d'habitude', escrita amb Jacques Revaux i Gilles Thibaut, en anglès es va anomenar 'My way': adaptada per Paul Anka, Frank Sinatra la va gravar, va fer la volta al món, es va convertir en un clàssic, i la resta és història.


1981.

Neix Russell Lissack, a Chingford (Regne Unit). Guitarrista del grup de rock Bloc Party.


1986.

Mor, als 74 anys, el bluesman Sonny Terry, a Mineola, Nova York. Va ser probablement el millor harmonicista del blues, capaç de treure-li al seu instrument tota mena de sons.


2011.

Mor el cantautor folk Jack Hardy, a Nova York (Estats Units), a causa d'un càncer de pulmó. Tenia 53 anys. Nascut a Indiana, es va establir al Village novaiorquès a principis dels setanta.



2017.

Mor cantautor xilè Ángel Parra, un dels referents del moviment de la Nova Cançó Xilena, a París, als 73 anys, a conseqüència del càncer de pulmó que patia. Fill de la cantautora i folklorista Violeta Parra.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila