12 de Març



 Tal dia com avui de ...

1940.

Neix Al Jarreau, a Milwaukee, Wisconsin (Estats Units). Cantant de jazz que va coquetejar contínuament amb el pop comercial. Va morir el 2017.


1948.

Neix James Taylor, a Boston (Estats Units). Cantautor d'estil intimista, emocional i sensible. Es va donar a conèixer el 1968 amb l'àlbum “James Taylor”, publicat a Apple, el segell dels Beatles.


1957.

Neix Steve Harris, a Londres. Baixista i líder de la banda de heavy metall Iron Maiden.


1955.

Mor Charlie Parker, a Nova York (Estats Units). Tenia 34 anys. Va ser un dels grans innovadors del jazz, partint del swing va crear el be bop. “Bird”, aquest era el seu sobrenom, està considerat el millor saxofonista de tots els temps.


1969.

Neix Graham Coxon, a Rinteln (Alemanya). Guitarrista de la banda de britpop Blur. El 1998, encara sent membre de Blur, va iniciar la seva carrera solista.




1971.

Aquest dia i el següent, els del sud The Allman Brothers Band graven en directe el sensacional disc “At Fillmore East”. És un dels millors àlbums en directe de la història del rock.


1998.

Mor Judge Dread (de nom real Alexander Minto Hughes), d'un atac de cor, sobre l'escenari del The Penny Theatre, de Canterbury (Regne Unit), als 52 anys. Intèrpret anglès de reggae i ska.


2016.

Mor Alejandro Blanco, més conegut com Alejandro Espina, baixista del grup asturià Ilegales, a causa d'un infart, quan era a casa seva, a Oviedo. Tenia 45 anys. Espina es va incorporar a Ilegales el 1994 i també formava part del grup Electric Buffalo.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila