13 de Març



 Tal dia com avui de...

1939.

Neix Neil Sedaka, a Brooklyn, Nova York (Estats Units). Cantant i compositor pop. Molt popular entre els adolescents entre finals dels cinquanta i principis dels seixanta encara es manté en actiu. Va escriure cançons per a altres artistes al Brill Building, de fet, en aconseguir Connie Francies un èxit el 1958 amb el seu 'Stupid song', va aconseguir que RCA s'interessarà per ell com a intèrpret. Una de les seves cançons més recordades és ‘Oh! Carol'.


1938.

Neix Erma Franklin, a Shelby, Mississippi (Estats Units). Intèrpret de soul dels anys seixanta, la seva germana petita era Aretha Franklin. La seva activitat musical es va centrar essencialment a la dècada dels seixanta. Va morir el 7 de setembre de 2002.


1960.

Neix Adam Clayton, a Chinnor (Regne Unit). Baixista d'U2.


1963.

Neix Fito Páez (de nom real Rodolfo Páez), a Rosario, Argentina. Va començar tocant com a teclista a la banda de Juan Carlos Baglietto, que va ser qui va gravar les seves primeres cançons.


1973.

Neix Ed Sloan, a Columbia, Carolina del Sud (Estats Units). Guitarrista de la banda de hard rock Crossfade.



1978.

Es posa a la venda el primer elapé d'Asfalto, titulat igual que el grup. Es tracta del primer disc que s'edita al segell Chapa Discos, que pretén agrupar el nou rock que es cou a Espanya.



2010.

Mor Jean Ferrat, als 79 anys. Era un dels darrers representants de la chanson més política. Nascut a París, de nom real Jean Tenenbaum, va canviar el seu nom en ser deportat el seu pare, un jueu, pels nazis. Va començar a la música tocant la guitarra en una orquestra de jazz. El 1956 va posar música al poema de Louis Aragon 'Les yeux d'Elsa', cançó que va ser interpretada per André Claveau, un dels més populars cantants de l'època. Amb 'La mome', publicada el 1960, es comença a fer un nom a la chanson. Tres anys més tard arriba, amb gran èxit comercial, 'Nuit et brouillard', i el 1964 publica una de les seves cançons més populars, 'La montagne'.


2012.

Es publica el disc “Live at Carnegie Hall” de David Byrne i Caetano Veloso. En format acústic, Byrne i Veloso interpreten, junts i per separat, cançons dels seus respectius repertoris acompanyats pel violoncel·lista Jaques Morelenbaum i el percussionista Mauro Refosco.


2015.

Mor als 77 anys Daevid Allen, fundador dels grups Soft Machine i Gong.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila