14 de Març



 Tal dia com avui de ...


1914.

Neix Lee Hays. Cantautor, va formar part dels Weavers i els Almanac Singers de Pete Seeger. Va morir a l'agost de 1981.


1933.

Neix Quincy Jones, a Chicago. Autèntic geni musical, s'ha mogut en la interpretació, la composició i la producció, abastant gèneres que van del jazz al pop passant pel soul. Les seves produccions s'han unit a noms com els de Frank Sinatra, Miles Davis, Ray Charles o Aretha Franklin, encara que, en els darrers anys, se'l recorda sobretot per les produccions de “Off the wall”, “Thriller” i “Bad” ”, per a Michael Jackson.


1991.

Mor Doc Pomus (de nom real Jerome Felder), de càncer de pulmó. Tenia 65 anys. Cantant blanc de blues i compositor de cançons de rock com 'Little sister', 'Suspicion', 'Viva Las Vegas', 'Surrender'… Van cantar les seves cançons, entre d'altres, Elvis Presley, Bobby Darin, Ray Charles, Andy Williams, Manfred Mann. Va coescriure cançons al costat de Mort Shuman, Phil Spector i Leiber i Stoller.



2005.

S'edita “Pájaros en la cabeza”, quart elapé d'Amaral, que arribava després de l'exitós “Estrella de mar”. És un dels grans discos del duet, amb temes com 'Dies de verano', 'Revolución', 'Marta, Sebas, Guille i los demás', 'En el río' o l'estremidora 'Esta madrugada'.


2009.

Mor, als 61 anys, el rocker francès Alain Bashung, a causa d'un càncer de pulmó.



2020.

Mor Genesis P-Orridge, pioner del rock industrial cofundador dels grups Throbbing Gristle i Pyschic TV, als 70 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila