15 de Març


 Tal dia com avui de ....


1912.

Neix Lightnin' Hopkins (de nom real Sam Hopkins), a Centerville, Texas (Estats Units). Fonamental guitarrista, cantant i compositor de blues. Va morir el 1982.


1940.

Neix Phil Lesh, a Berkeley, Califòrnia (Estats Units). Baixista i un dels fundadors de Grateful Dead. Després de la dissolució del grup, va formar els grups The OTher Ones, The Dead i Phil Lesh and Friends. També va tocar amb Bob Dylan.


1941.

Neix Mike Love, a Los Angeles, Califòrnia (Estats Units). Veu principal i saxofonista dels Beach Boys, és cosí de Brian, Carl i Dennis Wilson.


1944.

Neix Sly Stone (de nom real Silvester Stewart), a Dallas, Texas (Estats Units). Líder de Sly & The Family Stone, pirotècnica formació en què es trobaven el rock, el soul i el funk.


1946.

Neix Howard Scott, a San Pedro, Califòrnia (Estats Units). Guitarrista i cantant de War, intensa agrupació que unia el soul amb els ritmes llatins i que es va donar a conèixer enregistrant en companyia d'Eric Burdon (Animals) dos discos completament fonamentals: “Eric Burdon declares War” (1970) i “The black- man's Burdon” (1971).


1947.

Neix Ry Cooder, a Los Angeles (Califòrnia). Guitarrista, compositor i músic destudi. Als anys seixanta va treballar amb els Rolling Stones, Taj Mahal i Captain Beefheart, el 1970 va publicar el seu primer àlbum. El 1989 va aconseguir gran notorietat per la banda sonora de la pel·lícula de Win Wenders “Paris, Texas”, en un període en què va treballar molt per al cinema. El 1999 va produir el disc “Buena Vista Social Club”, en què donava a conèixer històrics músics cubans.


1959.

Mor Lester Young, a Nova York. “Pres”, com se'l coneixia (el sobrenom se'l va posar la mateixa Billie Holiday), va ser un dels grans saxofonistes del jazz, un renovador i innovador que durant la dècada dels cinquanta va donar el millor de si mateix.



1962.

Neix Terence Trent D’Arby (ara es diu, legalment, Sananda Maitreya), a Nova York. Cantautor rock que va aconseguir gran popularitat amb el seu debut del 1987, però des de llavors ha mantingut un perfil baix, espaiant molt les seves produccions.



2008.

Mor Mikey Dread, a causa d'un tumor cerebral, a Stamford, Connecticut, als 53 anys. Cantant i productor jamaicà de reggae.


2010.

S'edita el disc de José María Guzmán (Solera, CRAG, Cadillac) “29 de febrero”, autoproduït i autoeditat al seu propi segell, Cadillac Music. Com sempre, és una obra cuidada fins al mil·límetre d'excel·lent pop rock assolellat.


2015.

Mor, Mike Porcaro, baixista de Toto, després d'una llarga lluita amb l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Tenia 59 anys.


2016.

Kutxi Romero, vocalista i líder de Marea, s'autoedita el disc “No soy nadie”.


2018.

Manolo García publica el disc “Geometria del rayo”.

>

2018.

S'edita el segon disc de Soleá Morente, “Ole lorelei”.


2019.

Després de deu anys sense publicar un àlbum d'estudi, Hombres G amb Resurrección, un disc ple de força, experiència i històries de vida a través del filtre més rocker.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila