8 de Març



Tal dia com avui de ....

1941. 
Neix Palito Ortega (de nom real Ramón Bautista Ortega). Popular cantant argentí dels anys seixanta i setanta, sorgit del moviment Nova Ona que girava al voltant del programa televisiu “El club del clan”.


1945. 
Neix Micky Dolenz, a Tarzana, Califòrnia (Estats Units). Cantant i bateria del grup pop de laboratori The Monkees. També ha exercit com a actor i director de televisió i teatre. 


1946. 
Neix Randy Meisner, a Scottsbluff, Nebraska. Baixista i cantant, el 1968 es va incorporar al grup de country rock Poco, als quals va abandonar poc abans de gravar el seu primer àlbum, el va substituir Timothy B. Schmit. El 1971 va formar, juntament amb Don Henley, Glenn Frey i Bernie Leadon, The Eagles, als quals va abandonar el 1976, poc abans de l'enregistrament de “Hotel California”, sent substituït per Joe Walsh. Ha gravat esporàdicament en solitari. 


1958. 
Neix Gary Numan (de nom real Gary Anthony James Webb), a Hammersmith, Londres (Regne Unit). Sorgit en els anys de la new wave encara que al vessant synth-pop que donaria origen al tecno, va ser un dels músics més innovadors de la seva generació. 

1976. 
Neix Gaz Coombes (de nom complet Gareth Michael Coombes), a Oxford (Regne Unit). Cantant i guitarrista del grup Supergrass. 


1979. 
Neix Tom Chaplin, Battle (Regne Unit). Cantant del grup de rock Keane.  
 2011.
Igor Paskual, excomponent de Babylon Chat i guitarrista de la banda de Loquillo, publica el seu primer disc en solitari, “Equilibro inestable”. Un debut prometedor ple d'excel·lents cançons al que va seguir el 2015 “Tierra firme”. 



2011. 
Mor als 44 anys Mike Starr, baixista i membre fundador d'Alice In Chains, va ser trobat mort a casa seva, a Salt Lake City, Utah (Estats Units), sense que es fessin públiques les raons de la mort. 



2013. 
Mor Peter Banks, a casa seva, a Londres (Anglaterra), a causa d'una fallada cardíaca. Tenia 65 anys. Va ser guitarrista i membre fundador del grup Yes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila