9 de Març



Tal dia com avui de ...

 1930.

Neix Ornette Coleman, a Fort Worth, Texas (Estats Units). Saxofonista de jazz, enquadrat a l'avantguarda del gènere, va ser un innovador que va partir dels ensenyaments d'un altre heterodox, Charlie Parker. Va morir el 2015.


1933.

Neix Lloyd Price, a Kenner, Louisiana (Estats Units). Intèrpret de R&B dels anys cinquanta i seixanta, va ser un dels creadors més influents en la gestació del rock and roll. Va morir al maig de 2021.


1942.

Neix John Cale, a Garnant (Regne Unit). Va formar part de The Velvet Underground fins al 1968. Multiinstrumentista de formació clàssica, s'ha mogut entre el rock, el pop i la música experimental. El 1965 va editar el seu primer àlbum, “New York in the 1960s”.


1945.

Neix el rocker Robin Trower, a Londres (Regne Unit). Va ser guitarrista de Procol Harum fins al 1972. El 1973 va debutar en solitari, el seu so sempre ha girat al voltant del blues rock i el rock dur. Està considerat un dels grans guitarristes elèctrics.


1974.

Neix Ismael Serrano, a Madrid (Espanya). Cantautor inicialment de forta influència serratiana, el 1997 va publicar el seu primer disc, “Atrapados en azul”.


2007.

Se suïcida Bradley Delp, cantant del grup Boston, inhalant monòxid de carboni, a Atkinson, New Hampshire. Tenia 55 anys.


2010.

Chico Ocaña, després de la dissolució de Mártires del Compàs, debuta en solitari amb el disc “Canciones de mesa camilla”, una obra d'alt octanatge musical.


2012.

Benjamín Escoriza mor, en un hospital de Valdemoro, Madrid (Espanya), a causa d'una malaltia pulmonar. Tenia 58 anys. A principis dels noranta, va ser cofundador de Radio Tarifa, grup que fusionava flamenc i rock.


2015.

Mor el cantautor Antonio Resines. A finals dels seixanta, quan estudiava Arquitectura a Madrid, va formar el trio Almas Humildes amb Alex Kirshner i Juan Francisco Seco. El 1968 van publicar l'àlbum “Ideas”, amb la majoria de les cançons compostes per Resines.


2016.

Mor el percussionista brasiler Naná Vasconcelos, als 71 anys, a causa d'un càncer de pulmó, a la ciutat de Recife. Considerat com un mestre del birimbao, instrument característic de la capoeira, Vasconcelos barrejava els ritmes brasilers amb músiques d'altres latituds. A més de desenvolupar una carrera en solitari va treballar amb Milton Nascimento, Gato Barbieri, Don Cherry, Caetano Veloso i Marisa Montes, entre molts altres.


2018.

Es publica el disc amb enregistraments inèdits de Jimi Hendrix “Both Sides Of The Sky”.


2018.

David Byrne edita “American Utopia”.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila