14 d'abril



El 14 d'abril de 1967 es va publicar el primer single al mercat internacional del grup dels germans Gibb sota el segell Polydor: "NEW YORK MINING DISASTER 1941"


El 14 d'abril del 1975 es va publicar a Espanya 'El Patio' l'àlbum debut de la banda de rock andalús Triana, produït per Gonzalo García Pelayo. En principi sense títol, va ser anomenat 'El Patio' per la il·lustració de la portada (obra del pintor sevillà Máximo Moreno) que mostrava els tres músics (Jesús de la Rosa, Eduardo Rodríguez i Juan José Palacios) en un pati andalús. L'àlbum contenia set temes en què aconseguien una fusió de rock progressiu i elements del flamenc amb clares influències de Pink Floyd, Caravan i King Crimson.


El 14 d'abril de 1980 es va publicar el sisè àlbum de la banda d'heavy metall britànic Judas Priest: BRITISH STEEL. Gravat sota producció de Tom Allom en uns estudis situats al que havia estat la llar de Ringo Starr, Tittehurst Park. 'British Steel', està considerat un dels clàssics del metall que va coronar el moviment de la NWOBHM (Nova onada de heavy metall britànic).


El 14 d'abril del 1980 es va publicar al Regne Unit l'àlbum debut homònim de la banda britànica d'heavy metall Iron Maiden.


14 d'abril de 1983. Es publica l'àlbum anomenat Let's Dance. És el quinzè disc del músic David Bowie, va ser produït per Nile Rodgers de la banda Chic. La cançó homònima de l'àlbum es va convertir en un dels més grandiosos senzills amb èxit, arribant al número 1 al Regne Unit, els EUA i diversos altres països. Els senzills posteriors "Modern Love" i "China Girl", van arribar al número 2 al Regne Unit, i es van convertir en grans èxits a banda i banda d'Atlàntic. L'àlbum va obtenir vendes milionàries convertint-se en el segon disc més venut de 1983, tan sols darrere de Thriller de Michael Jackson.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila