Bob Seger



Robert Clark "Bob" Seger (Lincoln Park, Míchigan, 6 de maig de 1945) és un cantant, compositor, guitarrista i pianista nord-americà. Com a artista local d'èxit a l'àrea de Detroit, va actuar i va gravar durant els anys 60 amb els noms Bob Seger and The Last Heard i Bob Seger System. Des de començaments dels 70 va treure "System" dels seus àlbums i va continuar esforçant-se per aconseguir un èxit més ampli amb diverses altres bandes. El 1973 va reunir The Silver Bullet Band, un grup de músics de l'àrea de Detroit, amb el qual va aconseguir l'èxit a nivell nacional amb l'àlbum Live Bullet, gravat viu el 1975 al Cobo Hall de Detroit, Míchigan. El 1976, aconsegueix un nou èxit nacional amb l'àlbum d'estudi Night Moves. Als seus àlbums d'estudi, també ha treballat extensament amb Muscle Shoals Rythm Section, banda amb la qual va gravar alguns dels senzills i àlbums més venuts de Seger.


Roquero d'arrels amb una clàssica veu raspada, Seger va escriure i va gravar cançons que tracten de l'amor, les dones i temes sobre la classe treballadora, i és un exponent de l'heartland rock (estil que parla sobre l'estil de vida del treballador nord-americà). Seger ha enregistrat molts èxits, incloent "Night Moves", "Turn The Page", "Still The Same", "We've Got Tonight", "Against The Wind", "You'll Accomp'ny Me", "Shame On The Moon ", "Like a Rock", i "Shakedown", el qual va ser escrit per a la pel·lícula Beverly Hills Cop II. Seger també co-escriure el tema número 1 de The Eagles "Heartache Tonight", i el seu icònic tema "Old Time Rock and Roll" va ser nomenat una de les Cançons del Segle el 2001.


Amb una carrera que abasta cinc dècades, Seger continua actuant i gravant avui. Va ser inclòs al Rock and Roll Hall of Fame el 2004 i al Songwriters Hall of Fame (compositors) el 2012. Bob Seger va ser nomenat el 2015 Llegenda Visca per Billboard, homenatjat a la 12a Billboard Touring Conference & Awards, celebrada els dies 18 i 19 de novembre a l'hotel Roosevelt de Nova York. Ha venut més de 75 milions de discos al món.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila