28 d'abril




LP 1969: ‘CHICAGO TRANSIT AUTHORITY’ (Chicago)

El 28 d'abril del 1969 es va publicar als EUA el primer àlbum del grup Chicago, Chicago Transit Authority, per a molts, el seu millor treball. Sorprenentment, i tot i ser doble, va aconseguir el lloc 17 als Estats Units i el 9 al Regne Unit i va romandre a les llistes unes 171 setmanes (el que llavors va ser un rècord). L'auge de les emissores de FM que, al contrari que les d'AM, emetien temes de més de 3 minuts, va ajudar molt a la propagació de la música de Chicago.


LP 1982: A FLOCK OF SEAGULLS - 'A Flock of Seagulls'

L'àlbum debut de la banda, "A Flock of Seagulls", va ser llançat en 1982. L'àlbum va ser un èxit comercial i de crítica, aconseguint el número 1 a Austràlia i el Top 10 a Estats Units i Nova Zelanda.

L'àlbum va ser elogiat per les seves cançons new wave, que estaven influenciades per estils com el synthpop, el post-punk i el new romantic. La banda també va ser elogiada per la seva imatge, que es caracteritzava pels cabells pentinats enrere i roba acolorida. L'àlbum "A Flock of Seagulls" va ser influent en la música pop de la dècada de 1980. La banda va ser una de les pioneres del synthpop i va ajudar a popularitzar l'estil.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila