U2



U2 és un grup de rock, irlandès, fundat l'octubre de 1976 a Dublín. El grup està format pel cantant i guitarrista Bono (Paul David Hewson), The Edge (David Howell Evans) com a guitarrista i a vegades teclats, el baixista Adam Charles Clayton i el bateria Larry Mullen, Jr..


U2 ha estat un dels grups de rock més populars mundialment des de la dècada dels 80. D'ençà de la seva aparició han venut més de 190 milions de discos a tot el món i han guanyat 22 Premis Grammy, més que cap altre grup de rock a la història. La banda ha esdevingut també molt coneguda per les seves nombroses campanyes a favor de diferents causes solidàries.


El grup ha gravat tretze àlbums d'estudi, sent Songs of Innocence el treball més recent, en el qual es poden trobar 11 cançons i que va ser editat el 9 de setembre de 2014, de franc a través de la plataforma digital iTunes.

En els inicis del grup, tots els seus membres eren adolescents i no tenien gaire experiència musical. La banda es va formar després que Larry Mullen Jr. pengés un anunci en el tauler d'anuncis del seu institut. La resta dels integrants de la banda hi respongueren i així nasqué Feedback, un dels primers noms que adoptaren, amb pràcticament els mateixos components que en l'actualitat. Més endavant el grup es reanomenaria com a 'U2', en honor del popular avió espia Lockheed U-2 i fent a més a més un joc de paraules amb la pronunciació anglesa (Iu two sóna com You too que es tradueix com Tu també).


L'any 1980, gràcies a un contracte amb Island Records, van llençar el seu primer disc Boy, que encara que no va aconseguir gran repercussió, es considera un dels millors debuts d'un grup de rock de la història. L'àlbum, malgrat no tenir un gran nivell musical, va permetre veure el gran potencial d'aquest grup de joveníssims rockers. Els crítics alabaren també la gran labor de Bono com a showman. El segon disc October arribà l'any següent i aconseguí força més èxit que el seu predecessor. Està clarament marcat per la fe cristiana que professen alguns dels integrants del grup (concretament tots, tret de Clayton).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila