7 de Maig



single 1973: ‘GIVE ME LOVE’ (George Harrison)

El 7 de maig de 1973 es va publicar als Estats Units el senzill “Give me love” extret de l'àlbum “Living In The Material World” de George Harrison. Va ser el seu segon nº1 després de 'My sweet Lord' i és un dels temes més populars del guitarrista i compositor britànic. En la seva autobiografia del 1980, 'I Me Mine', comenta sobre el tema: “A vegades obris la boca i no saps què diràs i allò que en surt és el punt de partida. Si això passa i t'acompanya la sort, generalment es pot convertir en una cançó, i aquesta concretament, és una pregària i una declaració de principis que comparteixo amb Déu i amb tot aquell a qui agradi”. Inicialment la producció l'emprendria Phil Spector, però George, fart de suportar les incompareixences de l'extravagant productor, va decidir fer-se càrrec ell mateix, assistit per l'enginyer Phil McDonald que ja havia treballat amb ell en temps dels Beatles. Van participar com a músics de sessió Nicky Hopkins al piano, Gary Wright a l'orgue, Klaus Voormann al baix i Jim Keltner a la bateria. Tant el single com l'àlbum van ser simultàniament nº1 als Estats Units i va ser top10 al Regne Unit, Austràlia i Canadà i nombrosos països europeus.



1984 -  THE HUMAN LEAGUE - "Hysteria"

Hysteria és el quart àlbum d'estudi de la banda anglesa de synth-pop Human League, llançat el 7 de maig de 1984 per Virgin Records. [11] Després de l'èxit mundial del seu anterior àlbum d'estudi Dare (1981), la banda va lluitar per fer un seguiment reeixit i les sessions d'Hysteria van estar plenes de problemes. El títol de l'àlbum està pres del problemàtic període d'enregistrament. [12] Els productors Martin Rushent i Chris Thomas van abandonar el projecte que finalment seria acabat pel productor Hugh Padgham.

Hysteria va aconseguir un èxit relativament mediocre en comparació del seu predecessor multiplatí. Tres senzills de l'àlbum van aconseguir el top 20 de la llista de senzills del Regne Unit, i "The Lebanon" va ser l'únic senzill que va arribar a les llistes d'Estats Units, aconseguint el lloc 64 al Billboard Hot 100 . L'àlbum va aconseguir el lloc número tres a la llista d'àlbums del Regne Unit i va rebre la certificació Or de la Indústria Fonogràfica Britànica (BPI), cosa que indica enviaments superiors a 100.000 còpies.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila