Yes



Yes és un grup musical britànic, considerat un dels més influents del corrent anomenat rock progressiu i de la història del rock en general.


Encara que la seva trajectòria abraça quatre dècades, l'etapa més destacada del grup, on tingueren un èxit espectacular i crearen les seves obres més importants, fou la primera meitat dels anys 70, amb la formació següent: Jon Anderson (veu i percussió), Chris Squire (baix i veu), Steve Howe (guitarres), Rick Wakeman (teclats) i Bill Bruford (bateria). L'estil del grup es basava en l'altíssim nivell tècnic, proper al virtuosisme, dels membres del grup, considerats entre els músics més destacats de la seva generació. Els temes d'aquella època eren llargs, complexos i sumptuosos, sovint articulats en moviments -una mica seguint l'estil de les simfonies de la música clàssica-, mentre que les lletres eren de tipus al·legòric o fantàstic.


Després de cantar pel grup Warriors, i d'editar un single com a solista amb el pseudònim de Hans Christian el 1968 Jon Anderson (veu), coneix a Chris Squire (baix), a La Chasse, club del Soho londinenc. Squire ja havia tingut una activa participació en els Syn, grup pioner a la vanguarda electrònica i psicodèlica. Es gesta així la primera alineació del grup juntament amb Peter Banks a la guitarra, Bill Bruford a la bateria i finalment Tony Kaye als teclats.


És així coma el 1969 graven el seu debut simplement com a Yes, un treball que si bé no va obtenir una bona acollida en vendes, va saber comptar amb el suport de la crítica especialitzada, fins al punt que el grup va ser classificada com la revelació d'aquest any per Melody Maker. Aquest treball no sols contenia exquisites versions de temes dels grups que els van inspirar i fer iniciar en la música, sinó a més, composicions originals que si bé estaven orientades cap a un estil comercial i melòdic, els seus arranjaments i canvis de ritmes delataven la seva clara influència del jazz i la música clàssica.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila