Asia



Asia és un grup de rock simfònic creat l'any 1981 com un super-grup, ja que els seus membres provenien de grups prou importants i de prou renom: Yes, King Crimson, Emerson, Lake and Palmer i The Buggles.

El grup sorgeix en una època en la qual algunes de les principals bandes de rock progressiu i rock simfònic britànic, com Yes o Emerson, Lake and Palmer, es troben estancades o envoltades de rumors de separació. A partir de la ruptura de King Crimson l'any 1974 comencen a sorgir plans de crear una súper-banda, la qual cosa intenta en un primer moment el baixista John Wetton juntament amb Bill Bruford i Rick Wakeman l'any 1976, sense grans resultats. Ja l'any 1977 Bruford i Wetton es van reunir amb el guitarrista Allan Holdsworth i el teclista/violinista Eddie Jobson. Aquest projecte va durar una mica més, encara que acabaria fracassant novament l'any 1980. En el tercer intent, John Wetton reuneix en un combo a Rick Wakeman novament, amb el bateria Carl Palmer i el guitarrista Trevor Rabin.

Això no obstant, Wakeman decideix centrar-se en els seus projectes com a solista i mai arribarien a tocar junts. L'any 1981 Wetton i el guitarrista Steve Howe (Yes) es coneixen i comencen a pensar en un nou projecte. Així és com sorgeix definitivament Asia, ja que immediatament s'hi van afegir en el projecte Geoff Downes i Carl Palmer. El ja citat Trevor Rabin fou considerat per gravar algunes demos, però finalment no es va quedar en el grup. Va sorgir la possibilitat que s'hi incorporessin Chris Squire i Alan White, però definitivament Wetton i companyia van decidir mantenir-se com a quartet. En els primers anys la crítica va ser molt dura amb ells i no van obtenir el reconeixement que avui en dia tenen. Els fans tradicionals del rock progressiu van trobar que la seva música era massa propera a la que sona a les radio-fórmules, per la qual cosa els van assenyalar de comercials.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila