Bonet de San Pedro



Pedro Bonet Mir, més conegut pel seu nom artístic Bonet de Sant Pere, o en mallorquí Bonet de Sant Pere (Palma de Mallorca, Illes Balears, 27 d'agost de 1917 - ibídem, 18 de maig de 2002) autor i arranjador de música espanyol.


Va ser el tercer dels 3 fills de Damián Bonet i Margarita Mir, família originària del poble mallorquí de Santañí, al sud-est de l'illa. Ja a molt aviat destacava per la seva passió per la música. La seva mare vídua del seu pare, que va morir en naufragi, ja que era patró de cabotatge, li va comprar una guitarra a principis dels anys 30 per 7 pessetes. Amb aquesta guitarra va començar la seva vida musical i artística. Però abans d'aquesta guitarra Pere o millor dit Pedrito, per l'edat que tenia, ajudava la seva mare a la venda ambulant d'aliments: peixos, ous, llet, etc. i així contribuïa a millorar l'economia de la família. 

Anys més tard va començar a treballar al Club de Regates Sagrera i més tard va ser ajudant de cambrer al famós Hotel Mediterráneo, tots dos a Mallorca. Posteriorment va començar a actuar al Cafè Born, on els diumenges a la tarda tocava l'Orquestra de Tomeu Mayans, i des d'allà va començar de manera imparable el seu ascens musical. El nom artístic de Bonet de Sant Pere apareix en aquesta època, ja que el seu barri de naixement i on vivia era el barri de Sant Pere. Va estar integrat al grup mallorquí famós a tota l'illa "Los Trashumantes" actuant també a diverses províncies de la resta d'Espanya i tornant de nou a Mallorca.


Després l'illa se li va quedar petita i va fer el salt a la península. Va ser el cantant "cantor" (denominació de l'època al que cantava en una orquestra) de la Gran Orquestra de Ramón Evaristo. També va cantar amb l'Orquestra Gran Casino, totes dues a Barcelona. L'1 de setembre de 1942 va crear la famosa agrupació anomenada "Bonet de Sant Pere i els 7 de Palma" amb què va collir els majors èxits de la seva vida i on va revolucionar el panorama musical de l'època amb els seus ritmes i cançons.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila