Del Shannon



Charles Weedon Westover (Coppersville, Míchigan; 30 de desembre de 1934-Santa Clarita, Califòrnia; 8 de febrer de 1990) va ser un cantant de rock and roll nord-americà. Amb el nom artístic de Del Shannon, va col·locar a les llistes de popularitat al lloc número 1 el seu tema "Runaway". El tema va ser en si nou donada la inclusió d'un sol dins de la cançó interpretat per un primigeni sintetitzador que va ser anomenat musitró, que va ser tocat per Max Crook, que alhora va ser coautor de moltes cançons de Shannon.

Del, el veritable nom del qual va ser Charles Weedon Westover, va néixer a Grand Rapids-Coopersville, Míchigan, un petit poble granger, fill de Bert i Leone. Des de ben petit va mostrar aptituds per a la música, deixeble de la seva mare en l'aprenentatge de l'ukulele aviat va passar a la guitarra, la qual es convertiria en la seva inseparable companya. La seva passió per l'instrument li va causar ser castigat ja que distreia els seus companys de classe, i per això era reprès i enviat al bany, "allà vaig conèixer els secrets de la sonoritat en una habitació tancada", afirmaria anys després.


Charles, es va convertir en un jove però no era popular entre les noies, La seva complexió i estatura no l'afavorien per practicar cap activitat esportiva -mitjana 1.67 d'estatura-.Es narra que cert dia va convidar al ball del col·legi en graduació a una noia anomenada Karen, que inicialment va accedir a acompanyar-lo, dues setmanes després i en vigílies del ball, el va rebutjar canviant-lo per un dels seus rivals, aquest succés va submergir a Del en una depressió profunda la qual pel que sembla mai no va poder superar, per la qual cosa moltes de les seves cançons deixen veure aquest sentiment d'abandó, amor ferit i traïció.


Temps després va conèixer a qui seria la seva dona: Shirley Nash una noia originària de Míchigan amb qui uniria la seva vida, Shirley va narrar: "Chuck va recollir maduixes als camps de Coppersville, i temps després va conduir un camió venent flors, ens vam conèixer al Teatre de Mainstreet a Coopersville, va iniciar una gira per Alemanya". Cap a la majoria d'edat es va enrolar a l'exèrcit per prestar el seu servei militar sent enviat a la base de Stuttgart, Alemanya aquí també va portar la seva guitarra. Un cop alliberat de la seva obligació ciutadana Charles va tornar als Estats Units per reunir-se amb la seva dona Shirley. Precisament al seu retorn es va dedicar a venedor de catàleg, va organitzar un petit grup de country-rock actuant regularment en un club anomenat Hi-Lo, va arribar inclusivament a somiar ser un famós lluitador com Mark Shannon de qui va prendre el cognom per unir-ho al nom del seu acte favorit (el Cadillac Coupe de Ville, "Deville", "Del"), i així va sorgir el nom artístic que se li va conèixer. El mateix va afirmar "Podrien imaginar-se a mi mateix caminant a l'escenari i ser anunciat: Dames i cavallers Charles Westover!?. Charles es tornaria bevedor per aquell temps també.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila