Diana Ross



Diana Ernestine Earle Ross, més coneguda com a Diana Ross (Detroit, Míchigan, 26 de març de 1944), és una cantant i actriu nord-americana.


Va saltar a la fama als anys seixanta en formar part del grup The Supremes. El 1970 es va establir com a solista. Després va interpretar el paper principal de la pel·lícula Lady Sings the Blues, sobre la vida de la cantant Billie Holiday, que li va valer una nominació a l'Óscar com a millor actriu. Durant els anys 70 i 80, es va convertir en l'artista femenina més reeixida de l'era pop i va abastar també la indústria cinematogràfica i televisiva així com la teatral a Broadway.[cita requerida]


El 1993, va entrar al Llibre Guinness de Rècords com l'artista femenina de més èxit de tots els temps, degut en part als seus 18 "nº1", sis d'ells en solitari. Només The Beatles (amb 20 “nº1”) i Mariah Carey (amb 19) l'han igualat o superat. Però a Billboard els seus "nº1" compten per separat: en té 12 amb The Supremes, 6 com a solista i 1 amb la cançó "We are the world", sent superada llavors per cantants com Janet Jackson, Madonna i Whitney Houston.


Amb gairebé 60 anys de carrera, les vendes dels seus àlbums i senzills tenen un total estimat de més de 100 milions de còpies, la qual cosa la converteix en una d'artistes musicals amb més vendes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila