Dion



Dion Francis DiMucci (Nova York, 18 de juliol de 1939), conegut com a Dion, és un cantant i músic nord-americà de doo wop.

Dion va néixer i va créixer als carrers del districte de Bronx, a Nova York. Es van descobrir els seus dots vocals quan es reunia amb els seus afins (italo-nord-americans) en petites festes, on cantaven cançons.


El 1954 (als 15 anys) va debutar a la televisió, en un programa de Filadèlfia anomenat Teen Club, interpretant una cançó dedicada a la seva mare. Posteriorment, va conèixer un grup anomenat The Timberlanes i junts van gravar el tema The Chosen Few per a la discogràfica Mohawk. Poc després, es va unir als integrants de The Belmonts, als quals coneixia des de la seva infantesa.

Fred Milano, Carlo Mastrangelo i Angelo D'Aleo pertanyien a una banda rival anomenada Imperial Hoods. Angelo D'Aleo era l'únic del grup que havia rebut classes de cant.


En 1957, va gravar sota el nom de Dion and the Belmonts I Wonder Why per a la recent creada discogràfica Laurie, un tema de doo wop, complementat per Teen Angel i signat per Dion, amb el qual van aconseguir el n.º 22 de la llista nord-americana .


Posteriorment van publicar la balada Don't Pity Me que tan sols va arribar al top 40 de la llista. El 1959 es van situar al número 5 de les llistes amb l'èxit A Teenager in Love i el seu segon top 10 amb When or When, el qual va arribar al número 3.


Més tard en aquest mateix any van llançar el primer àlbum del grup (Presenting Dion and the Belmonts) on s'alternaven diversos estils de música. Pensant en fer un segon àlbum, el seu nou mànager Sal Bonefetti el va convèncer perquè iniciés la seva carrera en solitari, aprofitant l'estada d'Angelo a l'exèrcit, i per a un públic més adult. Dion, pensant en els diners i sent addicte a l'heroïna, va acceptar i es va separar de The Belmonts de forma amistosa.


Per a finals de 1960 va llançar el seu primer àlbum en solitari, Alone with Dion, i va obtenir el 1961 l'èxit amb el tema Runaround Sue, que va arribar al número 1 als Estats Units i núm. 11 a Anglaterra. Va seguir amb una sèrie de senzills entre els quals hi havia «The Wanderer» (núm. 2 al febrer de 1962). Va signar un contracte amb Columbia Records, en el segell del qual va publicar el primer senzill «Ruby Baby» (núm. 2). El 1963 va celebrar el seu enllaç matrimonial amb la seva nòvia des de jove, Susan.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila