Embrace




Embrace procedeix de la zona de Brighouse, al nord d'Anglaterra; fins ara han llançat 5 àlbums, un recopilatori dels seus senzills i un altre de cares-B. Els seus membres són els germans McNamara, Danny i Richard, el baterista Mike Heaton, el baixista Steve Firth, i el tecladista Mickey Dale.


Després de fer diversos llançaments d'EP, el seu àlbum debut The Good Will Out va arribar al núm. 1 a les llistes britàniques el 14 de juny de 1998. Malgrat l'èxit comercial inicial, les vendes dels seus treballs següents, Drawn from Memory (que va ser aclamat per la crítica) i If You've Never Been eren baixes en comparació amb el primer i la banda va ser acomiadada de Hut Records el 2002, per una confusió de Virgin Records (Hut's parent company) i van ser contractats per EMI.


Van ser contractats pel segell Independent Records i van produir un gran àlbum de tornada, Out of Nothing, que va arribar al n.º 1 al Regne Unit el 2004. El senzill de retorn que va precedir a l'àlbum va ser Gravity, que havia estat compost per Chris Martin de Coldplay qui va considerar el tema més afí a l'estil d'Embrace que al de la seva banda. Danny McNamara i Chris Martin havien estat grans amics abans de Coldplay i aquests van recolzar la tornada d'Embrace el 2000. El senzill va ser un èxit instantani, arribant al número 7. Coldplay ha regrabat "Gravity" i aquesta versió va aparèixer al DVD del seu senzill "Talk".


El començament de febrer del 2006 va veure l'anunci de nou treball de la banda, This New Day el 27 de març. El senzill Nature's Law va ser llançat una setmana abans. L'àlbum ha suposat un bon començament per a la banda, tenint lloc un nou procés de composició, fent partícip tota la banda d'ella, i no com l'etapa anterior en què aquesta era tema privat dels McNamara. En efecte, Danny McNamara va comentar que "Com a nens que van créixer escoltant Joy Division, Echo & the Bunnymen i U2, bandes que sempre han fet servir aquesta tècnica, però és una cosa que mai havien provat abans. Ha estat una experiència veritablement inspirant i fa sentir-nos com a principiants. Aquesta nova tècnica fa a la banda més productiva, gravant 24 cançons en 9 dies”.


Encara que són relativament poc coneguts fora de les Illes Britàniques, el seu senzill Ashes és un dels inclosos a l'EA Trax del videojoc d'EA Sports FIFA Football 2006, projectant-los cap a altres llocs i al futur. També està sent usat al programa resum de futbol de la BBC 'Match of the Day' per al tema del "Gol del Mes". Gravity va ser usat com a banda sonora per a la sèrie de la ITV Mike Bassett: Manager el 2005.


El seu senzill de tornada Nature's Law va entrar a les llistes en el lloc segon, donant-los amb això el seu èxit més gran fins ara. This New Day va ser directe al lloc primer de les llistes britàniques i es va convertir en el seu tercer número u en àlbums al Regne Unit.


Durant el 2010, la banda ha començat un nou procés creatiu, canviant el seu lloc web i col·locant càmeres per veure'ls en viu treballant en estudi.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila