Faces (The Faces)



Faces, coneguda també com The Faces, va ser una banda de rock britànic, formada el 1969 com a continuació del grup Small Faces, quan Steve Marriott els va deixar per formar Humble Pie.


Ron Wood (guitarra) i Rod Stewart (veu), tots dos procedents de The Jeff Beck Group, es van unir als anteriors membres de Small Faces Ronnie Lane (baix), Ian McLagan (teclats) i Kenney Jones (bateria) per completar la formació . Van tocar junts durant la primera meitat dels 70s, abans que Stewart iniciés la seva carrera en solitari el 1975. Després, Wood es va unir als Rolling Stones el 1975 i Jones se'n va anar amb The Who el 1978, en substitució del mort Keith Moon.

Amb l'addició de Rod Stewart i Ron Wood, l'adjectiu "Small" va ser eliminat del nom del grup i van continuar com a Faces. Tot i així, el seu primer disc es va publicar com Small Faces a causa d'un error de la seva discogràfica.


Els seus majors èxits inclouen "Had Me a Real Good Time", "Stay with Me", "Cindy Incidentally" i "Pool Hll Richard". Com que l'èxit de la carrera en solitari de Rod Stewart es va fer més famosa que la del mateix grup, la banda va començar a veure's eclipsada pel seu cantant solista. Ronnie Lane, desil·lusionat, va deixar la banda el 1973, i va ser reemplaçat per Tetsu Yamauchi, que havia reemplaçat Andy Fraser a Free. Publicat per aquell temps el disc d'estudi Ooh La La, Rod Stewart va ser molt mordaç a la premsa musical per enuig de la resta.


Un disc en directe a l'any següent, Coast to Coast: Overture and Begineers, va ser titllat pels crítics com a pobrament gravat. Van gravar unes poques pistes més per a un altre disc d'estudi però havien perdut l'entusiasme i van fer l'últim enregistrament a finals del 1974 amb You Can Make Me Dance, Sing or Anything, aconseguint el top 20 a Anglaterra.


El 1975 Wood va començar a treballar amb els Rolling Stones i al desembre la banda va anunciar la seva dissolució.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila